Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανίχνευση του κορωνοϊού με τον ήχο του βήχα

Ανίχνευση του κορωνοϊού με τον ήχο του βήχα
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπογράψει δύο συμβάσεις για την ανίχνευση της Covid-19 αναλύοντας «φωνητικoύς δείκτες συμπεριλαμβανομένου του βήχα»

Η ανίχνευση των ανθρώπων που νοσούν από κορωνοϊό αποτέλεσε την τελευταία χρονιά έναν βραχνά για κυβερνήσεις και υγειονομικούς που επιστράτευσαν από μοριακά και self-test μέχρι και σκύλους.
Πλέον εξετάζεται η ανάλυση από τον ήχο του βήχα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Politico, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπογράψει δύο συμβάσεις για την ανίχνευση της Covid-19 αναλύοντας «φωνητικoύς δείκτες συμπεριλαμβανομένου του βήχα».

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέθεσε ήδη δύο προσφορές στην εταιρεία τεχνολογίας Fujitsu για τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας «Cough In A Box (βήξε σε ένα κουτί)».
Οι συμφωνίες ύψους (41.224 και 76.436 λιρών) για την καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων, πραγματοποιήθηκαν μετά από έρευνες στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) που δημιούργησαν ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης (AI) το οποίο μπορεί να εντοπίσει ασυμπτωματικά άτομα με κορωνοϊό αναλύοντας το βήχα τους.
«Ένας χρήστης θα μπορεί να συνδέεται καθημερινά, να βήχει στο τηλέφωνό του και να λαμβάνει αμέσως πληροφορίες σχετικά με το εάν μπορεί να έχει μολυνθεί και επομένως θα πρέπει να το επιβεβαιώσει με ένα μοριακό τεστ», δήλωσε το MIT.
Η μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο η Fujitsu έχει ήδη θέσει ως στόχο τον επόμενο Ιανουάριο για τη διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία μπορεί να «συλλέγει ηχογραφήσεις».
Το Βρετανικό υπουργείο Υγείας δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες των συμβάσεων, αλλά ανέφερε ότι η χώρα είναι «στην πρώτη γραμμή μιας καινοτόμου έρευνας για την COVID-19» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους χιλιάδες εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης