Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά οι διεθνείς αγορές μετά τα ρεκόρ - Οριακές μεταβολές σε DAX, futures Wall

Σταθεροποιητικά οι διεθνείς αγορές μετά τα ρεκόρ - Οριακές μεταβολές σε DAX, futures Wall
To ενδιαφέρον στρέφεται στα μακροοικονομικά στοιχεία ΗΠΑ και Ευρωζώνης
Σταθεροποιητικά διαπραγματεύονται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ρεκόρ των προηγούμενων ημερών, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπιες μεταβολές.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στα τελικά στοιχεία για τον δείκτη υπηρεσιών της IHS Markit στην Ευρωζώνη, τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ (ARD) και τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.
Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται αύριο θα δώσουν νέες ενδείξεις για τον ρυθμό ανάκαμψης στη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία, καθώς και για την πορεία του πληθωρισμού σε μια περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές ανησυχούν για πρόωρη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,17% στις 15.576 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,6% στις 7.062 μονάδες.
Στις 6.516 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με οριακή μεταβολή 0,05%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,3% στις 24.973 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,2% στις 9.160 μονάδες.
Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - διαπραγματεύεται στις 17,7 μονάδες.

Ευρωζώνη: Στις 57,1 μονάδες ο σύνθετος PMI - Σε υψηλά από τον Φεβρουάριο 2018

Στις 57,1 μονάδες ενισχύθηκε τον Μάιο 2021 ο σύνθετος δείκτης PMI της IHS Markit, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, από 53,8 τον Απρίλιο.
Όχι μόνο ο Μάιος σηματοδότησε τον τρίτο διαδοχικό μήνα επέκτασης, αλλά είναι και ο καλύτερος που καταγράφηκε από τον Φεβρουάριο του 2018.
Η άνοδος του δείκτη καθορίστηκε κυρίως από μια αξιοσημείωτη επιτάχυνση της αύξησης της ενεργότητας των υπηρεσιών.
Τα δεδομένα του Μαΐου κατέδειξαν τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία αύξηση της παραγωγής στον τομέα των υπηρεσιών και την καλύτερη που καταγράφηκε για σχεδόν τρία χρόνια.
Παρ 'όλα αυτά, παρά τη βραδύτερη ανάπτυξη για τρεις μήνες, η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται με υψηλότερο ρυθμό από τη δραστηριότητα των υπηρεσιών.
Σε επίπεδο χώρας, η Ιρλανδία πρωτοστάτησε, με την ανάπτυξη να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο πάνω από 21 χρόνια συλλογής δεδομένων.
Η Ισπανία σημείωσε επίσης εξαιρετική απόδοση, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις της σε δεκατέσσερα ενάμισι χρόνια, ενώ η ανάπτυξη στη Γαλλία έφτασε στο υψηλό δέκα μηνών.
Η Γερμανία είδε την ανάπτυξη να βελτιώνεται ελαφρώς, αλλά ήταν η Ιταλία που κατέγραψε την ασθενέστερη καθαρή άνοδο της παραγωγής του ιδιωτικού τομέα παρά την απότομη ανάπτυξη σε διάστημα τριών ετών.
Χάρη στη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για μεταποιημένα προϊόντα και μια αξιοσημείωτη βελτίωση στις νέες υπηρεσίες υπηρεσιών, οι νέες εργασίες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης