Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Sir Mo Farah «τρέχει» για να γράψει ιστορία!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Sir Mo Farah «τρέχει» για να γράψει ιστορία!

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στοχεύει να επιστρέψει στην πίστα στο Τόκιο και να υπερασπιστεί τον τίτλο των 10.000 μέτρων που κέρδισε στο Ρίο.

Με 52 ημέρες να απομένουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Sir Mo Farah συζητά την επιστροφή του στην πίστα και τη φιλοδοξία να γράψει ιστορία αργότερα φέτος.

Ο πιο επιτυχημένος αθλητής της Βρετανίας, στοχεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο των 10.000 μέτρων που διατήρησε στο Ρίο 2016. Ένας πέμπτος Ολυμπιακός θρίαμβος θα τον πήγε στην κορυφή του αγώνα για μεμονωμένα χρυσά μετάλλια.

Ο χρυσός των 10.000 εκατομμυρίων που εξασφάλισε στο Ρίο ήταν ένας από τους δύο, καθώς έκανε το διπλό των 5.000 και 10.000 μέτρων για δεύτερη φορά. Μετά από αυτό, ο Farah αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον του στον μαραθώνιο, αλλά είπε στο Sky Sports News ότι είναι πλήρως επικεντρωμένος στην επίτευξη του Ολυμπιακού προκριματικού χρόνου αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Η προπόνηση πηγαίνει καλά. Έχω έναν αγώνα μπροστά μου. Πρέπει να δοκιμάσω και να πάρω τον προκριματικό χρόνο, αλλά είναι συναρπαστικό.

Κοιτάζοντας πίσω, μου έχει λείψει πραγματικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήθελα να επιστρέψω. Επίσης θέλω να δω αν μπορώ να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και να γράψω ιστορία».

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο West Midlands θα φιλοξενήσει τον 38χρονο το Σάββατο (05/06), με αυτόν να είναι ο πρώτος του αγώνας μετά από τον Αύγουστο του 2017. Ταυτόχρονα ο απαιτούμενος χρόνος ανέρχεται στα 27: 28’.

Ο 38χρονος παραδέχτηκε ότι η απόφασή του να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα 10.000 μέτρα και να μην προσπαθήσει να κάνει το «triple double», μπορεί να έχει σχέση με την ηλικία του!

«Θα μπορούσες να πεις ότι... αν ήθελα να κερδίσω ένα μόνο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο θα ήταν υπέροχο! Αν σκεφτώ και τα 5.000 και τα 10.000 μέτρα, είναι ευκολότερο να συγκεντρωθώ σε ένα και να δω τι μπορώ να κάνω. Κανείς δεν έχει επιτύχει ποτέ πέντε χρυσά μετάλλια Ολυμπιακών. Αν μπορώ να γράψω ιστορία, τότε θα έκανε περήφανα πολλά άτομα που με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου».

E20pEZwXEAIGG8s.jpg

Η αρχική αναβολή των Ολυμπιακών ακολουθήθηκε από συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την υγεία και τον COVID-19, παράλληλα με εικασίες σχετικά με την παρουσία διάφορων αθλητών και το τοπικό συναίσθημα ότι ο αγώνας δεν ήταν ομόφωνα θετικός.

«Νομίζω ότι για πολλούς αθλητές σαν κι εμένα, απλά σκέφτονται ότι τώρα πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εγώ βρίσκομαι στο πικ της ηλικίας μου και θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες. Για μερικούς αθλητές όμως μπορεί να είναι οι πρώτοι τους».

Η πρόσφατη αποχώρηση της Naomi Osaka από το Roland Garros σε συνδυασμό με τη σωματική υγεία των αθλητών, έχουν οδηγήσει στην έντονη συζήτηση της ψυχολογικής κατάστασής τους. Ο ίδιος ο Farah συμπάσχει με την 23χρονη και ελπίζει ότι θα έχει τη σωστή υποστήριξη.

«Μπορείς να νιώσεις τον πόνο της. Μου είναι δύσκολο να σχολιάσω γιατί δεν την γνωρίζω προσωπικά, αλλά ταυτόχρονα, προφανώς έχουν γίνει πολλά πράγματα και δεν ξέρω το πλήρες αποτέλεσμα. Το να παλεύει κανείς με την ψυχική του υγεία, είναι ένα ζήτημα και πρέπει σίγουρα να την φροντίσουμε και να την υποστηρίξουμε».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης