Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Υιοθετούμε τη θέση των κεντρικών τραπεζών για συγκυριακές πληθωριστικές πιέσεις

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Υιοθετούμε τη θέση των κεντρικών τραπεζών για συγκυριακές πληθωριστικές πιέσεις

 Η Γερμανία παρακολουθεί στενά την πρόσφατη άνοδο των τιμών δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz – Στο τραπέζι συμμετοχή του δημοσίου στη διάσωση της Lufthansa

Η Γερμανία παρακολουθεί στενά την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού, αλλά η κυβέρνηση συμμερίζεται την εκτίμηση των κεντρικών τραπεζών ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz στο Reuters την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

ΕΚΤ

Ερωτηθείς εάν η άνοδος του πληθωρισμού και η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για τη Γερμανία, ο Scholz είπε: «Εξετάζουμε πάντα προσεκτικά αυτό.
Αλλά μέχρι στιγμής, υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι η αξιολόγηση των κεντρικών τραπεζών είναι σωστή.

Lufthansa

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει στενά τη συμμετοχή της σε μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου, για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.
Ο Scholz προσέθεσε ότι ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά από τη διοίκηση της Lufthansa και ότι δεν θα πρέπει να γίνει βεβιασμένα μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης