Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: H Tesla αυξάνει τις τιμές λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική σλυσίδα

Musk: H Tesla αυξάνει τις τιμές λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική σλυσίδα
Σημαντικά προβληματα με την εφοδιαστική αλυσίδα για την παραγωγή των αυτοκινήτων της Tesla ευθύνονται για τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές, ανέφερε σήμερα ο CEO της εταιρείας, Elon Musk στο Twitter
Σχετικά Άρθρα

Στο κύμα αύξησης των τιμών μετά την πανδημία, όπως στην περίπτωση της αγοράς κατοικίας, προσχώρησε και η Tesla καθώς αύξησε την τιμή του Model 3 κατά 2.000 δολ. σε 39.990 δολ. για το βασικό μοντέλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Wayback Machine.
Η Tesla αύξησε επίσης την τιμή του Model Y SUV κατά 5.000 δολ. στα 51.990 δολ., όπως επισημαίνει δημοσίευμα του CNN την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Η απάντηση

Όταν ένας θαυμαστής της Tesla διαμαρτυρήθηκε για τις αυξήσεις τιμών στο Twitter, ο Musk απάντησε ότι οι αυξήσεις των τιμών ήταν πέρα από τον έλεγχο της εταιρείας.
Σημαντικά ζητήματα με την εφοδιαστικη αλυσίδα για την παραγωγή των αυτοκινήτων της Tesla ευθύνονται για τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των ηλεκτροκινήτων οχημάτων, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk στο Twitter.

Πρώτες ύλες

Απαντώντας σε έναα tweet για τα χαρακτηριστικά του νέου Model Y και τις φήμες για αυξήσεις στις τιμές, ο Musk σημειώνει ότι ο λόγος για τις αυξήσεις στις τιμές είναι "οι μεγάλες πιέσεις στις τιμές στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρη τη βιομηχανία".
«Ιδίως οι πρώτες ύλες» είναι ο βασικός παράγοντας για την πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα, προσθέτει ο Musk.

Έλλειψη ημιαγωγών

Στην ενημέρωση των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο τον προηγούμενο Απρίλιο, ο Musk έκανε λόγο για "τρελές δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα", σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, η έλλειψη ημιοαγωγών αποτελούσε ένα "τεράστιο πρόβλημα".
twi.PNG
Αυτοκινητοβιομηχανία

Το τελευταίο έτος, μια παγκόσμια έλλειψη επεξεργαστών έχει επηρεάσει πολλές διαφορετικές βιομηχανίες, από τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα μέχρι τα αυτοκίνητα.
Και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen και η Ford έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αναταράξεων στην παραγωγή λόγω των ελλείψεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, με την Ford να εκτιμά ότι η επιβάρυνση αυτό το έτος από την έλλειψη ημιαγωγών θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης