Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed Minneapolis): Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για τις πληθωριστικές πιέσεις

Kashkari (Fed Minneapolis): Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε για τις πληθωριστικές πιέσεις

Εάν δεν αποκατασταθεί το επίπεδο της απασχόλησης, τότε οι ενδείξεις για άνοδο του πληθωρισμού θα καταστούν ανησυχητικές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Minneapolis Federal Reserve Bank, Neel Kashkari

Σχετικά Άρθρα

Ο πληθωρισμός αναμένεται να επιβραδυνθεί καθώς τα νέα κρούσματα Covid19 εξακολουθού να υποχωρούν, τα σχολεία ανοίγουν και πάλι και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας λόγω της πανδημίας εκπνέουν, οδηγώντας περισσότερους ανθρώπους πίσω στην αγορά εργασίας, επισημαίνει ο πρόεδρος της Minneapolis Federal Reserve Bank, Neel Kashkari, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

Υπερθέρμανση

«Αυτήν τη στιγμή, πραγματοποιείται μια μεγάλη συζήτηση στους οικονομικούς κύκλους για το αν η οικονομία υπερθερμαίνεται με τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και αν οι υψηλότερες μετρήσεις για τον πληθωρισμό ήρθαν για να μείνουν», ανέφερε ο Kashkari.
«Δεν νομίζω ότι [αυτές οι μετρήσεις] είναι εδώ για να μείνουν (σ.σ. δεν συνιστού επίμονο, υψηλό πληθωρισμό), εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε επιστρέψουν στην αγορά εργασίας οι γυναίκες και άλλοι εργαζόμενους που βρέθηκαν εκτός της αγοράς [λόγω της πανδημίας]».
«Ωστόσο, αν δεν το καταφέρουμε αυτό, αυτές οι υψηλές μετρήσεις του πληθωρισμού θα γίνουν πολύ πιο ανησυχητικές καθώς τότε θα δείχνουν ότι υπερθερμαίνεται η οικονομία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης