Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φορολογική συμφωνία Ισραήλ με ΗΑΕ - Στόχος η τόνωση των επενδύσεων

Φορολογική συμφωνία Ισραήλ με ΗΑΕ - Στόχος η τόνωση των επενδύσεων
Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν μια φορολογική σύμβαση που έχει στόχο την τόνωση των επενδύσεων

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν μια φορολογική σύμβαση που έχει στόχο την τόνωση των επενδύσεων, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Israel Katz, σχεδόν εννέα μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.
Αυτή η σύμβαση, που καθιστά δυνατή την αποφυγή της διπλής φορολόγησης, θα επιτρέψει ιδίως την «ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο twitter, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική».
«Θα παρέχει ασφάλεια και ευνοϊκές συνθήκες (απαραίτητες) για επιχειρηματικές δραστηριότητες», πρόσθεσε.Εκτός από τις σχετικές προβλέψεις που αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών, την μη διακριτική μεταχείριση και την πρόληψη από καταχρηστικές πρακτικές, η συμφωνία προβλέπει χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για τους επενδυτές, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.
Η σύμβαση απομένει να επικυρωθεί από την Κνεσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) και η κυβέρνηση να την θέσει σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022, ανέφερε το υπουργείο.
Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν παράλληλα πολλές εμπορικές συμφωνίες.
Η συμφωνία κατέστησε τα ΗΑΕ το τρίτο αραβικό κράτος που εγκαθίδρυσε σχέσεις με το Ισραήλ, μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.
Το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και το Σουδάν στη συνέχεια συνήψαν παρόμοιες συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος, πάλι υπό την αιγίδα των ΗΠΑ του πρώην προέδρου Trump.
Αυτές οι συμφωνίες έχουν καταδικασθεί από Παλαιστίνιους ηγέτες - από την κοσμικού χαρακτήρα Φάταχ του M. Abbas, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέχρι τους ισλαμιστές της Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας - που καταγγέλλουν μια «προδοσία» των αραβικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης