Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Αύξηση κρουσμάτων covid παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς

Χιλή: Αύξηση κρουσμάτων covid παρά τους εκτεταμένους εμβολιασμούς
Οι μολύνσεις αφορούν άτομα που δεν έχουν λάβει καμία δόση ή που δεν έχουν λάβει τη δεύτερη
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφεται στην Χιλή, η οποία αποτελεί την χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμούς στη Λατινική Αμερική.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες δεκατέσσερις ημέρες καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 κατά 21%, προτρέποντας για ακόμη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
Η αύξηση των μολύνσεων καταγράφηκε παρά την πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων του πάνω από το 52% του πληθυσμού-στόχου.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το 80% των μολύνσεων είναι άνθρωποι που είτε δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, ή δεν έχουν λάβει τη δεύτερη.
Μάλιστα προειδοποιούν πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι «3,23 φορές πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, 3,57 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 4,5 φορές πιθανότερο να υποκύψουν».
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.772 κρούσματα του SARS-CoV-2 με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 1.377.507.
Παράλληλα, υπέκυψαν 121 ασθενείς με την COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να φθάνει τους 29.168 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης