Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαγενάς (KKE): Η τουρκική προκλητικότητα δείχνει τι ακριβώς συμμαχία είναι το ΝΑΤΟ

Βαγενάς (KKE): Η τουρκική προκλητικότητα δείχνει τι ακριβώς συμμαχία είναι το ΝΑΤΟ
Δηλώσεις ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή

Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1.
Ο Ελ. Βαγενάς σημείωσε ότι η τουρκική επιθετικότητα «δείχνει τι "συμμαχία" είναι το ΝΑΤΟ, όπου ένα μέλος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο ούτε τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλου μέλους, καλούμαστε να κάνουμε υπέρογκες πολεμικές δαπάνες πάλι, αγοράζοντας όπλα από "συμμάχους" για να πολεμήσουμε τάχατες άλλους "συμμάχους"».
Τόνισε ότι αυτή την περίοδο «γίνεται μια προσπάθεια επιτάχυνσης των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μέσα από τις διερευνητικές και μέσα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ» καθώς, όπως εξήγησε, «αναζητείται από τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αστική τάξη, ένας συμβιβασμός ώστε να κλείσουν ζητήματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, να τραβηχτεί η Τουρκία από την "κακόβουλη ρωσική επιρροή", να διαμορφωθεί ενιαίο ευρωατλαντικό μέτωπο κατά της Κίνας και της Ρωσίας, να ανοίξει για τα μονοπώλια η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Μεσογείου».
«Από αυτά δεν προκύπτει κανένα όφελος για τους λαούς, αλλά προκύπτουν τεράστιοι κίνδυνοι και για την ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα και το περιβάλλον» τόνισε και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως το ΚΚΕ θεωρεί «ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και θα πρέπει να παλέψουν για να βγουν από τη μέση όσα τους χωρίζουν, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αυτοί είναι μήτρα πολέμων και επεμβάσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης