Διεθνή

Βέλγιο - κορωνοϊός: Νέα διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων

Βέλγιο - κορωνοϊός: Νέα διαδήλωση στις Βρυξέλλες κατά των περιοριστικών μέτρων

Στο Βέλγιο υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Εκατοντάδες διαδηλωτές χωρίς να φορούν μάσκες συγκεντρώθηκαν γύρω από τα κτίρια της ΕΕ στις Βρυξέλλες το Σάββατο 29/5 για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των περιορισμών που επιβάλλονται για τον περιορισμό της εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε σε πάρκο της πόλης, προτού οι διαδηλωτές κατευθυνθούν στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φωνάζοντας το σύνθημα «ελευθερία».
Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο, έχοντας στήσει αγκαθωτά συρματοπλέγματα, ενώ στους δρόμους ήταν περίπου 40 άνδρες της για τυχόν αντιμετώπιση ταραχών.
Ωστόσο, οι διαδηλωτές μετά από περίπου τέσσερις ώρες διαλύθηκαν ήρεμα.

Η εικόνα της πανδημίας στο Βέλγιο

Με τον ρυθμό των εμβολιασμών να επιταχύνεται και τους επιδημιολογικούς δείκτες να βελτιώνονται, οι αρχές στο Βέλγιο έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα που εφαρμόζουν εδώ και επτά μήνες.
Ωστόσο, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ περιορισμένος είναι ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, παρόλο που οι υπαίθριοι χώροι των εστιατορίων επιτράπηκε να ανοίξουν εκ νέου.
Σημειώνεται ότι το Βέλγιο των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει λιγότερους από 25.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,06 εκατ. μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης