Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Παρατείνεται ως τις 20 Ιουνίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ιαπωνία: Παρατείνεται ως τις 20 Ιουνίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Αν και ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται στο Τόκιο και στην Οσάκα, η γενική κατάσταση παραμένει επικίνδυνη, προειδοποίησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε σήμερα 28/5 να παρατείνει για μία ακόμη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί σε μέρος της χώρας λόγω της πανδημίας της covid-19 έως τις 20 Ιουνίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Αν και ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται στο Τόκιο και στην Οσάκα, η γενική κατάσταση παραμένει επικίνδυνη», προειδοποίησε ήδη από χθες Πέμπτη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
«Το γενικό επίπεδο των μολύνσεων παραμένει πολύ υψηλό», πρόσθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί σε 10 από τις 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους αυτή του Τόκιο και των περιχώρων του, της Οσάκα και του Κιότο.
Ωστόσο τα μέτρα που ισχύουν είναι πολύ πιο χαλαρά σε σχέση με αυτά που έχουν επιβληθεί σε άλλες χώρες του κόσμου για την ανάσχεση της covid-19 και προβλέπουν κυρίως το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 20:00 και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης