Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

NN Hellas: Ο Έκτος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2021

NN Hellas: Ο Έκτος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας 2021
Η ομάδα «Pet-Link», του «Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού», αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 10 μαθητικές κοινωνικές «επιχειρήσεις» που προκρίθηκαν και διαγωνίσθηκαν
Η NN Hellas διοργάνωσε για 6η συνεχή χρονιά το Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR) σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, στηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών για τη μαθητική κοινότητα.

Καινοτόμες ιδέες και λύσεις

Μέσα από ένα διαδραστικό, online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα επιχειρηματικές δεξιότητες. 
Και φέτος, εθελοντές/ μέντορες της ΝΝ Ηellas, «συναντήθηκαν» διαδικτυακά με μαθητές από όλη την επικράτεια, καθοδηγώντας τους με βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Έτσι, προέκυψαν οι ιδέες, οι οποίες στη συνέχεια με τη συνδρομή των εθελοντών μετουσιώθηκαν σε επιχειρηματικά πλάνα.

Οι νικητές

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2020, μαθήτριες και μαθητές από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν διαδικτυακά τα έργα τους στην κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από στελέχη της NN Hellas.
Η ομάδα «Pet-Link», του «Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού», αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 10 μαθητικές κοινωνικές «επιχειρήσεις» που προκρίθηκαν και διαγωνίσθηκαν, ξεχωρίζοντας με την καινοτόμα κοινωνική ιδέα της να δημιουργήσει μία πλατφόρμα που δίνει για πρώτη φορά στους σκύλους τη δυνατότητα να «επιλέξουν» τον άνθρωπο που θα τους υιοθετήσει. Μέσα από μία πλήρη καταγραφή των χαρακτηριστικών του κάθε ζώου, ο ενδιαφερόμενος θα είναι σε θέση να αντιληφθεί τη συμπεριφορά ενός σκύλου πριν την υιοθεσία, ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του. Επίσης, δημιουργεί το πρώτο δίκτυο αιμοδοσίας ζώων, αναπτύσσοντας μία βάση δεδομένων σκύλων-αιμοδοτών, απαραίτητη στους κτηνιάτρους.

Παγκόσμιος Τελικός

Η «Pet-Link» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διενεργηθεί Online από το JA Europe στις 22 Ιουνίου και στον οποίο λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Ευρώπη, αλλά και από όλο τον κόσμο.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από το Junior Achievement Europe σε αποκλειστική συνεργασία με το NN Group.
Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το Junior Achievement Greece και την ΝΝ Hellas και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών.
To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης