Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates πούλησε όλες τις μετοχές Apple και Twitter που κατείχε

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates πούλησε όλες τις μετοχές Apple και Twitter που κατείχε
Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates πούλησε όλες τις μετοχές Apple και Twitter που κατείχε

Εβδομάδες πριν ο Bill και Melinda Gates ανακοινώσουν το διαζύγιό τους στις αρχές Μαΐου, το ίδρυμα που φέρει τα ονόματά τους πούλησε μετοχές της Apple και της Twitter αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Business Insider.
Οι καταχωρήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, οι οποίες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον ιστότοπο Barron's την Κυριακή, αποκάλυψαν ότι το καταπίστευμα του ιδρύματος είχε πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του στην Apple και στην Twitter από τα τέλη Μαρτίου.
Από την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές έχουν μεταφερθεί από τον Bill στη Melinda Gates.
Ο Bill είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με καθαρή περιουσία αξίας περίπου 146 δισ. δολ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Bill και η Melinda Gates δεν έχουν συνάψει προγαμιαίο σύμφωνο και βασίζονται σε ένα "συμβόλαιο χωρισμού" για τον διαμοιρασμό των περιουσιακών τους στοιχείων.
Μια προγαμιαία συμφωνία θεσπίζει συμβατική συμφωνία σε περίπτωση διαζυγίου, ενώ η "σύμβαση χωρισμού" είναι λιγότερο επίσημη - αποτελεί κατά βάση μια νομική συμφωνία η οποία ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε μέρους, όπως η υποστήριξη παιδιών και η επιμέλεια, χωρίς να περιλαμβάνεται προσφυγή σε δικαστήριο.
Στην κατάθεση αίτησης διαζυγίου των Gates αναφέρεται ότι ο γάμος τους "έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη" και ζητείται να διαιρεθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σύμφωνα με το συμβόλαιο χωρισμού τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης