Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς – Στο επίκεντρο και η ΕΧΑΕ λόγω αποτελεσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση λόγω και των θετικών τάσεων που καταγράφονται στις αγορές του εξωτερικού.
Η προοπτική υπέρβασης των 887 μονάδων, που αποτελούν την πρώτη αντίσταση (κινητός μέσος των 30 ημερών), υπάρχει στις σημερινές εκτιμήσεις, ενώ η διατήρηση του καλού κλίματος θα μπορούσε να επαναφέρει το γενικό δείκτη στις 900 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, με την Πειραιώς να δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ΕΧΑΕ, μετά τη χθεσινή δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να εμφανίσουν τάσεις σταθεροποίησης καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τάσεις του πληθωρισμού και σταθμίζουν την ταχύτητα της ανάκαμψης έναντι του ρίσκου από ενδεχόμενο τράβηγμα των κινήτρων στις κεντρικές τράπεζες.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να πλησιάσει ξανά τις 900 μονάδες, βοηθούμενη και από τις τάσεις που επικρατούν στις αγορές του εξωτερικού.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει οριακά πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 887 και 900 μονάδες.
Η Πειραιώς θα ανακοινώσει σήμερα αποτελέσματα Α’ τριμήνου, η Eurobank την Πέμπτη και η Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στους δείκτες της MSCI θα λάβουν χώρα την Πέμπτη, με την ένταξη της Eurobank στον MSCI Greece Standard και την διαγραφή της Πειραιώς από τον Small Cap.
Η ανακοίνωση του ΑΕΠ Α’ τριμήνου στην Γερμανία (cons: -3.3% y-o-y) και οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ είναι τα σημαντικότερα μακροοικονομικά νέα της ημέρας.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον μετά την αντίδραση θα μπορούσε να δώσει στήριξη στη σημερινή συνεδρίασης καθώς ο γενικός δείκτης κοιτάζει και πάλι προς τις 900 μονάδες.

Depolas
Η συνολική εικόνα δεν έχει διαφοροποιηθεί, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Α τριμήνου. Βελτιωμένη ήταν η τελική γραμμή της ΕΧΑΕ σε ετήσια βάση (1,95 εκ ευρώ, +25%yoy) παρόλο που η μέση ημερήσια αξία της περιόδου ήταν μειωμένη κατά 11,7%.
Η Άλφα έγραψε ζημιές 282 εκ ευρώ λόγω έκτακτων εξόδων αναδιάρθρωσης, αλλά και αυξημένων προβλέψεων καθώς συνεχίζει προς σημαντική εξυγίανση των ΜΕΑ. Συσσώρευση γύρω από την περιοχή των 880-900 μονάδων είναι το επικρατέστερο σενάριο ίσως και για την υπόλοιπη εβδομάδα.
Σήμερα θα έχουμε και τα αποτελέσματα της Πειραιώς μετά την συνεδρίαση, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ είναι από τα σημαντικότερα μακρό της ημέρας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης