Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων λόγω χαλάρωσης – Αντί για τοπικά lockdown, σοβαρή αστυνόμευση

Βασιλακόπουλος: Αύξηση κρουσμάτων λόγω χαλάρωσης – Αντί για τοπικά lockdown, σοβαρή αστυνόμευση
Δεν υπάρχει αθηναϊκή μετάλλαξη του ιού υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην χαλάρωση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του ιικού φορτίου που καταγράφεται σε κάποιες περιοχές της χώρας, αναφέροντας πως δεν εμφανίστηκε κάποια «μαγική μετάλλαξη» αλλά υπήρξε χαλάρωση.
Όπως είπε, «σε μέρη όπως η Κρήτη, έναν πανέμορφο τουριστικό προορισμό, μπορεί να κάνει κακό στην τοπική οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας».
«Πρέπει να προσέξουμε ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς διπλά και τριπλά», τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος πρότεινε αντί για εφαρμογή τοπικών lockdown που θα «παίξει», όπως είπε, στα διεθνή ΜΜΕ να γίνει στις εν λόγω περιοχές μια σοβαρή αστυνόμευση για την αποτροπή φαινομένων όπως κορωνοπάρτι που προκαλούν έκρηξη της επιδημίας.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει «ελληνική» ή «αθηναϊκή» μετάλλαξη απάντησε ότι «προφανώς δεν υπάρχει» κα εξήγησε ότι το εν λόγω στέλεχος που έχει εντοπιστεί στην Αθήνα «έχει βρεθεί σε καμιά τριανταριά χώρες».
Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν ξέρει κανείς σε ποια χώρα πρωτοεμφανίστηκε αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενδείξεις συνιστούν ότι καλύπτεται από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και έχει πολύ λιγότερο κίνδυνο για παράδειγμα από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης