Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλιμάκωση της απόδοσης του γερμανικού bund έφερε το selloff στα κρυπτονομίσματα

Αποκλιμάκωση της απόδοσης του γερμανικού bund έφερε το selloff στα κρυπτονομίσματα
Το γερμανικό 10ετές ομόλογο αναφοράς είχε καταγράψει στη αρχή της συνεδρίασης υψηλό διετίας ενώ τις πωλήσεις ανέκοψε η ραγδαία πτώση στα κρυπτονομίσματα
Σχετικά Άρθρα

Αποκλιμακώθηκε από το υψηλό δύο ετών στο οποίο είχε βρεθεί το γερμανικό 10ετές ομόλογο αναφοράς την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, καθώς το sell off που καταγράφηκε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων εξανάγκασε τους επενδυτές να επιστρέψουν στο ασφαλές καταφύγιο των αγορών χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα το Reuters.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης υφίσταντο ανοδικές πιέσεις για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης λόγω ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων της καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης παρουσιάσει ενδείξεις σημαντική ανάκαμψης.

Αναστροφή

Όμως, η κίνηση στα γερμανικά ομόλογα, που θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα assets, άρχισε να αντιστρέφεται καθώς αρχισε να ενεργοποιείται ένα μαζικό sell off στα ομόλογα.
Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από το όριο των 40.000 δολαρίων την Τετάρτη σε χαμηλό 3-1 /2 μηνών, καθώς οι πωλήσεις στα κρυπτονομίσματα εντάθηκαν αφού η Κίνα απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς να τα χρησιμοποιούν ως μέσα πληρωμών.
Η πτώση της 10ετούς απόδοσης της Γερμανίας συνέπεσε με την απότομη πτώση της τιμής των Bitcoin και Ether λιγο πριν το μέσον της συνεδρίασης.

Ασταθές asset

«Ο Ether έχει κατέγραφε πτώση το 40%, που ακόμη και για ένα πολύ ασταθές περιουσιακό στοιχείο, και αυτό διαχέεται και στις μετοχές αλλά και στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η Antoine Bouvet, στρατηγικός αναλυτής της ING
«Καθώς τα κρυπτονομίσματα καθίστανται mainstream, περισσότεροι παραδοσιακοί επενδυτές τα χρησιμοποιούν ως επενδυτικά μέσα.
Εάν χάσουν πολλά χρήματα από αυτά, μπορεί να τους αναγκάσει να μειώσουν τον κίνδυνο και επομένως να πουλήσουν άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου»

Αποστροφή κινδύνου

Ο Giuseppe Sersale, διαχειριστής κεφαλαίων και στρατηγικός της Anthilia στο Μιλάνο, απέδωσε επίσης την κίνηση της αγοράς ομολόγων στις μαζικές πωλήσεις κρυπτονομισμάτων
«Σίγουρα επικρατεί αποστροφή του κινδύνου στην αγορά μετοχών που προέρχεται τουλάχιστον εν μέρει την πορεία στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Όταν αρχίζετε να βλέπετε πτώσεις 20 έως 30%, τότε κοιτάξτε τη συμπεριφορά των μετοχικών χαρτοφυλακίων και τα spreads (στις αποδόσεις) που δημιουργούν οι διακυμάνσεις.
Επίσης, επειδή κάποιοί εκμεταλλεύονται αυτές τις εξελίξεις ως leverage υπάρχει η αποφυγή του ρίσκου.
Είναι ένα σοκ για το σύστημα», σημείωσε.

Αποδόσεις

Oι αποδόσεις είχαν ανακάμψει εν μέρει από την πτώση, με την απόδοση του 10τούς γερμανικού τίτλου Γερμανίας να είναι σταθερή στο -0,109%, σε σύγκριση με το χαμηλό του -0,127%.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης ενδοσυνεδριακά, στο 1,1221%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης