Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλό δύο ετών η απόδοση του γερμανικού bund με ώθηση από τον πληθωρισμό

Ευρωζώνη: Σε υψηλό δύο ετών η απόδοση του γερμανικού bund με ώθηση από τον πληθωρισμό

Οι επενδυτές προεξοφλούν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό όλο και περισσότερο το σενάριο της ΕΚΤ να επιβραδύνει το ρυθμό αγοράς ομολόγων εν όσω ανακάμπτει η οικονομία της Ευρωζώνης

Σχετικά Άρθρα

Ανοδική τροχιά κατέγραψε η απόδοση των ομολόγων των κρατών της Ευρωζώνης την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, καθώς η απόδοση του γερμανικού ομολόγου σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο ετών στην αρχή των συναλλαγών καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό το σενάριο η ΕΚΤ να προχωρεί νωρίτερα το ρυθμό αγοράς ομολόγων εν όσω η οικονομία της Ευρωζώνης παρουσιάζει εντονότερα σημεία ανάκαμψης σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις όπως ήταν αναμενόμενο τον Απρίλιο λόγω της απότομης αύξησης του κόστους της ενέργειας και των υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.
Στη Βρετανία, αντίστοιχα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υπερδιπλασιάστηκε τον Απρίλιο.

Ανοδική ώθηση

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στις αρχές της διαπραγμάτευσης, ενώ απόδοση του δεκαετούς ιταλικού τίτλου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Ένας βασικός δείκτης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ -οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε ορίζοντα πενταετίας και η αποπληθωρισμένη εκδοχή του- βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Προγραμμα PEPP

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε sell off στα κρατικά ομόλογα τη Δευτέρα (17/5) λόγω του ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ότι ΕΚΤ μπορεί να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων έκτακτης ανάγκης καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19.
Η απόδοση 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο -0,089%.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αυξήθηκε κατά 3 μονάδες βάσης ανήλθε στο 1,123%, έχοντας φτάσει στο 1,16% νωρίτερα στη συνεδρία.

Διεύρυνση των spreads

«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος της διεύρυνσης των spreads έχει να κάνει με το σκηνικό των αυξανόμενων επιτοκίων
Θεωρώ ότι η Ιταλία είναι πιο ευάλωτη σε αυτό το περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων, επειδή έχει μόνο τόσο μεγάλο χρέος να εξυπηρετήσουν», δήλωσε η Antoine Bouvet. , ανώτερος στρατηγικός τιμών στο ING
Όσον αφορά τις εκδόσεις, η Φινλανδία πραγματοποίησε κοινοπρακτική έκδοση 10ετούς ομολόγου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,66 δισ. δολάρια).
Η Γερμανία πούλησε πραγματοποίησε έκδοση 10ετών τίτλων 3,36 δισ. ευρώ.

Ομόλογα SURE

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε ομόλογα την Τρίτη (18/5) που θα ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα στήτιξης της απασχόλησης SURE.
Η μεγαλύτερη προσφορά κρατικών τίτλων σε μια εποχή που οι αγοραστές είναι προσεκτικοί ενδέχεται να προκαλέσει αύξηση των αποδόσεων, επειδή οι αγοραστές απαιτούν υψηλότερη απόδοση προκειμένου να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο κατοχής ενός ομολόγου που θα μπορούσε να χάσει αξία λόγω του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης