Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Γιατί οι αυξήσεις φόρων θα αποβούν συμφέρουσες για τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Υellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Γιατί οι αυξήσεις φόρων θα αποβούν συμφέρουσες για τις αμερικανικές επιχειρήσεις
Η πρόταση Biden προβλέπει άνοδο του συντελεστή φορολόγησης για τις εταιρίες στο 28%, ενώ έχει προτείνει και την προώθηση ενός μίνιμουμ εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο στο 21%
Σχετικά Άρθρα

Το πακέτο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων του Joe Biden επιχείρησε να υποστηρίζει σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

 Επενδύσεις

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επενδύσεις και οι προτάσεις φορολόγησης του πακέτου Biden θα ενισχύσουν την καθαρή κερδοφορία των επιχειρήσεων και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους σε διεθνές επίπεδο.
Ελπίζουμε πως οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα το αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο και θα το υποστηρίξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία της στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Οι φορολογικές προτάσεις του Αμερικανού προέδρου προβλέπουν μεταξύ άλλων και την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων και έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση κονδυλίων για την χρηματοδότηση του τεράστιου πακέτου των επενδύσεων σε έργα υποδομών.

Αντιδράσεις

Οι φορολογικές αλλαγές που προωθεί ο Λευκός Οίκος ανατρέπουν τις φοροαπαλλαγές της εποχής Trump, όταν ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις είχε μειωθεί από το 35% στο 21%, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αγορά αλλά και στους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο.
Η πρόταση Biden προβλέπει άνοδο του συντελεστή στο 28%, ενώ έχει προτείνει και την προώθηση ενός μίνιμουμ εταιρικού φόρου σε παγκόσμιο επίπεδο, μια πρόταση που η Τζάνετ Γέλεν έχει ήδη αρχίσει να συζητά με εταίρους της διεθνώς.

To πακέτο

Την ίδια ώρα το πακέτο Biden δεν περιορίζεται μόνο σε κλασικές επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως δρόμους και γέφυρες, αλλά έχει μια ευρύτερη γκάμα που περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την ενίσχυση της έρευνας και ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, τον εκσυγχρονισμό των σχολείων, τη προώθηση πράσινων τεχνολογικών προγραμμάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, ακόμη και τη διεύρυνση της υγειονομικής κάλυψης των παιδιών ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας.

Πράσινη ανάπτυξη

«Η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία θα στηρίξει την οικονομία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ωθώντας τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών, νέων επενδύσεων και νέων προϊόντων» επεσήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης