Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον 20 εκατ. δύσεων εμβολίων Covid-19 σε φτωχές χώρες

ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον 20 εκατ. δύσεων εμβολίων Covid-19 σε φτωχές χώρες
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνση Biden αποφάσισε την αποστολή 60 εκατομμυρίων δόσεων AstraZeneca μέσω του προγράμματος COVAX
Σχετικά Άρθρα

H αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Joe Biden θα στείλει επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19 στο εξωτερικό σε χώρες που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με την υπεύθυνη τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να κάνει την ανακοίνωση επίσημη αργότερα το απόγευμα της Δευτέρας (17/5).
Tον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή 60 εκατομμυρίων δόσεων AstraZeneca σε όλο τον κόσμο.
Οι επιπλέον 20 εκατομμύρια δόσεις θα προέλθουν είτε από την Pfizer, τη Moderna είτε από την Johnson & Johnson.
Το σύνολο των 80 εκατομμυρίων δόσεων θα αποσταλεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε η Psaki.

Οι χώρες

Ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου δεν ανακοίνωσε πού θα αποσταλούν οι δόσεις.
Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι μια διυπηρεσιακή ομάδα που ασχολείται με το θέμα εξακολουθεί να οριστικοποιεί ποιες χώρες θα λάβουν τις πρώτες παρτίδες.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει λάβει πολλές αιτήσεις για δωρεές εμβολίων από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Διπλωματία των εμβολίων

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η διοίκηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για την αποστολή εμβολίων σε χώρες που παρουσιάζουν ανοδική πορεία στα ποσοστά μόλυνσης Covid-19, ιδιαίτερα σε χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Ινδία, το Νεπάλ και οι Φιλιππίνες.
Αμερικανοί διπλωμάτες σε αυτήν την περιοχή, καθώς και στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ασκούν πιέσεις σε ανώτερους αξιωματούχους του State Department να στείλουν δόσεις εμβολίων Covid-19 από τις ΗΠΑ τώρα για να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Κίνας να αξιοποιήσουν τα δικά τους εμβόλια για την την άσκηση γεωπολιτικής επιρροής.

Αξιολόγηση

Το State Department, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και h yphres;ia USAID βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ανά χώρα και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων τους βάσει διαφόρων παραγόντων, όπως ποσοστά κρουσμάτων, τα επίπεδα μετάδοσης, οι θάνατοι και οι ήδη ληφθείσες προμήθειες εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης