Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς προχωράει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς προχωράει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Περιλαμβάνει 23 περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων. Ξεχωρίζουν οι αποκρατικοπποιήσεις Ελληνικού, Εγνατίας Οδού, της Αττικής Οδού, ΔΕΠΑ. Ποια σημαντικά ακίνητα αξιοποιούνται

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε στις 13/5/2021 το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) του ΤΑΙΠΕΔ.

Περιλαμβάνει 23 περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων καθώς και κατευθύνσεις για τη διάχυση των αρχών της Αειφορίας στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.
Στο κείμενο γίνετια γνωστό ότι το Ταμείο προετοιμάζει πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου αλλά και το ότι εξετάζεται η δυνατότητα αξιοποίησης κάποιων από τους μικρούς λιμένες ή/και μαρίνες του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.
Η διερεύνηση αυτή αφορά στην παρούσα στιγμή την μαρίνα για Mega-Yacht και την μαρίνα Σπηλιάς εντός του κεντρικού λιμένα του Οργανισμού και τον μικρό λιμένα της Λευκίμμης.
Από την άλλη πλευρά, γνωστοποιείται ότι η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης θα καθορίσει το χρονικό σχεδιασμό του διαγωνισμού για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών καθώς και ότι ετοιμάζονται εναλλακτικά σχέδια για τις Μαρίνες.
Εναλλακτικές αναζητούνται και για την πώληση του 11,33% της ΕΥΔΑΠ.
Σε ότι αφορά την Αττική Οδό στόχος είναι ο διαγωνισμός να γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης