Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με υψηλό όγκο και κέρδη 13% η μετοχή της MIG, μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού

Με υψηλό όγκο και κέρδη 13% η μετοχή της MIG, μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού
Με την συμφωνία βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική διάρθρωση της MIG
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη +13,08% έκλεισε η MIG με υψηλό ημέρας +16,15% ενώ ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 12 εκατ. τεμάχια μετά τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.
Με την συμφωνία βελτιώνεται σημαντικά η χρηματοοικονομική διάρθρωση της MIG όπως επίσης και οι μελλοντικές ταμειακές ροές που αφορούν την εξυπηρέτηση του δανεισμού της.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Με επιμήκυνση του δικαιώματος αποπληρωμής στα 3 έτη και μείωση του επιτοκίου στο 1,5%, ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού της Marfin Investment Group έναντι της Τράπεζας Πειραιώς με την υπογραφή των σχετικών συμβατικών κειμένων.
Ειδικότερα, π χρόνος αποπληρωμής του συνόλου του δανεισμού παρατάθηκε κατά 3 έτη με δικαίωμα περαιτέρω παράτασης κατά 1 έτος κατά την διακριτική ευχέρεια της δανείστριας Τράπεζας, χωρίς ενδιάμεσες αποπληρωμές.
Το σύνολο του δανεισμού κατέστη συνεπεία της αναδιάρθρωσης μακροπρόθεσμο καθώς το κεφάλαιο προβλέπεται ότι θα αποπληρωθεί στην λήξη της διάρκειας των δανειακών συμβάσεων.
Το ονομαστικό επιτόκιο θα ανέρχεται μεσοσταθμικά ετησίως σε 1,5% έναντι 4,62% που ίσχυε το 2020, το οποίο αντιστοιχεί ετησίως σε ποσό €6,8 εκατ. (με δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του), μειώνοντας σε ετήσια βάση το χρηματοοικονομικό κόστος της Εταιρίας κατά €17 εκατ. περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης