World Sports

Αννέτα Κυρίδου: Χρυσό μετάλλιο και πλώρη για το Τόκιο!

Αννέτα Κυρίδου: Χρυσό μετάλλιο και πλώρη για το Τόκιο!
Η Αννέτα Κυρίδου, πρωταθλήτρια στην κωπηλασία, εξασφάλισε με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Σχετικά Άρθρα

Επική πρόκριση για την Ελληνίδα κωπηλάτρια στο σκιφ των γυναικών, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό, με χρόνο 07:42.20 στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης, αφήνοντας δεύτερη την Τατσιάνα Κλίμλοβιτς που πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώνοντας σε 7:46.22. Έτσι η μόλις 22 χρονών Αννέτα μαζί με το χρυσό μετάλλιο… έβαλε πλώρη για Ιαπωνία!

«Είμαι ενθουσιασμένη. Έμενα εκτός πρόκρισης στους προηγούμενους αγώνες, αλλά δούλεψα σκληρά με τους προπονητές μας και είχα πολλούς ανθρώπους να με υποστηρίζουν» δήλωσε μετά από την υπερπροσπάθεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Αννέτα Κυρίδου, στη μικτή ζώνη, λίγα λεπτά αφού είχε κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο της όνειρό από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

Η Αννέτα Κυρίδου, η οποία μετρά αντίστροφα για την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα της, αποτελεί το τρίτο ελληνικό πλήρωμα από το άθλημα της κωπηλασίας που θα βρεθεί στο Τόκιο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Μάλιστα αυτή θα είναι η 6η φορά που η Ελλάδα θα συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τρία πληρώματα.

Πρώτες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Τόκιο, οι Μαρία Κυρίδου (μικρή αδερφή της Αννέτας) και Χριστίνα Μπούρμπου, στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, όταν στον «μικρό» τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Λιντς της Αυστρίας, στις 31 Αυγούστου 2019, κατέλαβαν την 5η θέση με χρόνο 7:22.890 και μπήκαν στην ενδεκάδα που εξασφάλιζε την πρόκριση.

Εν συνεχεία, στις 8 Απριλίου 2021, ο Στέφανος Ντούσκος, έγινε το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα που προκρίθηκε στο Τόκιο, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακή ρεγκάτα στο Βαρέζε, με χρόνο 6:52.22. Ο Στέφανος θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

 

Ευτυχία Γιαπουτζή

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης