Retro Stories

Κόμπε Μπράιαντ: Ο Hall of Famer που «εκτέλεσε» με 81 πόντους τους Ράπτορς (video)

Κόμπε Μπράιαντ: Ο Hall of Famer που «εκτέλεσε» με 81 πόντους τους Ράπτορς (video)
Ο Κόμπε Μπράιαντ βρίσκεται πλέον και επίσημα στο Πάνθεον των κορυφαίων και ένα από τα κατορθώματά του που άφησαν... εποχή, ήταν οι 81 πόντοι απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς.
Ο «θρυλικός» παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, μπορεί από τον Ιανουάριο του 2020, να μη βρίσκεται πλέον, λόγω του τραγικού δυστυχήματος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, όπου έχασε την ζωή του μαζί με την κόρη του, Τζίτζι, όμως τα επιτεύγματα του μέσα στο παρκέ θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια ακόμη.
Στην αξιοζήλευτη καριέρα του, στην οποία ήταν ολοκληρωμένος τόσο σε συλλογικό όσο και ατομικό επίπεδο, το μπασκετικό κοινό έχει να θυμάται αρκετές μεγάλες στιγμές του πάνω στο παρκέ και ιδιαίτερα στο Staples Center. Στην έδρα των «λιμνανθρώπων» ο Κόμπε Μπράιαντ, πρόσφερε αξέχαστα βράδια και όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

HOF.jpg

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με την φανέλα των Λέικερς, εισήχθη τα ξημερώματα της Κυριακής (16/5) με κάθε επισημότητα στο Naismith Memorial Hall of Fame ως μέλος της τάξης του 2020, δίπλα σε άλλα ιερά... τέρατα του αθλήματος, που έδωσαν νέα «πνοή» στο χώρο του μπάσκετ την δεκαετία του 90' (Κέβιν Γκαρνέτ, Τιμ Ντάνκαν). Σε αυτό το ξεχωριστό βράδυ, όπου ο Μπράιαντ πέρασε από τους κοινούς θνητούς του μπάσκετ στην απέναντι... πλευρά, το είδωλό του, ο Μάικλ Τζόρνταν, ήταν εκείνος που μίλησε και τον «συνόδευσε» στον δρόμο... προς το Hall of Fame.

JORDAN.jpg

Παράλληλα η σύζυγος του άλλοτε ηγέτη των Λέικερς, Βανέσα Μπράιαντ, ανέφερε από την πλευρά της: «Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Κόμπε. Ήταν μοναδικός. Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους, δεν έκοψε ποτέ δρόμο όταν κάτι αφορούσε το μπάσκετ. Είσαι ένας αληθινός πρωταθλητής, όχι απλώς ένας MVP. Είσαι ένας σπουδαίος» αυτά τα λόγια μοιάζουν σαν να βγήκαν... από την ψυχή του κάθε θεατή που παρακολούθησε την αναμέτρηση των Λέικερς με τους Τορόντο Ράπτορς στις 22 Ιανουαρίου του 2006.

Σε εκείνον τον αγώνα που διαδραματίστηκε στο Staples Center, ο «Black Mamba» μόλις είχε πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Τότε η ομάδα του Λος Άντζελες βρισκόταν στο 22-19 και οι Ράπτορς στο 14-27, με τον Κρις Μπος να ηγείται των Καναδών. Τελικά οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης ήταν οι γηπεδούχοι (122-104), με τον Κόμπε Μπράιαντ να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα στην επίθεση και να αναλαμβάνει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εξέλιξη του ματς.

bryant_1.jpg

Για την ακρίβεια κατέρριψε κάθε λογική, σημειώνοντας 81 πόντους συνολικά (21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 18/20 βολές), ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 41:56 λεπτά συμμετοχής. Αυτή η επίδοση μέχρι και σήμερα θεωρείται η σπουδαιότερη από παίκτη του ΝΒΑ στον 21ο αιώνα, ενώ είναι η δεύτερη καλύτερη στα χρονικά του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από την 100αρα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (02/03/1962).

Αν και το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης φανταζόταν ιδανικό για τον Μπράιαντ, ο οποίος είχε προλάβει να πετύχει 26 πόντους, τότε το δεύτερο μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί ονειρικό. Ήταν πραγματικά μία ομάδα μόνος του, σημειώνοντας 55 πόντους από τους 73 συνολικά της ομάδας του.

Φυσικά με την λήξη της αναμέτρησης το κοινό δεν σταμάτησε να φωνάζει "ΜVP, MVP" με αποδέκτη τον ίδιο και οι αντίπαλοι ένιωθαν... τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, καθώς παρά την ήττα τους, αποτελούσαν ένα κομμάτι αυτής της ιστορικής βραδιάς.



Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης