Τένις

Internazionali BNL D’ Italia: Ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς (video)

Internazionali BNL D’ Italia: Ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς (video)
Ο Στέφανος υπέκυψε στην κλάση του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος με ανατροπή πέταξε εκτός διοργάνωσης τον Έλληνα στην προημιτελική φάση.
Σχετικά Άρθρα
Τέλος στο όνειρο του Στέφανου Τσιτσιπά στη Ρώμη έβαλε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος σ’ ένα εξαιρετικό παιχνίδι διάρκειας περίπου 3,5 ωρών επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-5) του Έλληνα τενίστα, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Internazionali BNL D’ Italia για 12η φορά στην καριέρα του.

Να σημειωθεί πως ο προημιτελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή (14/05), όμως τα άσχημα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί. Στο πρώτο σετ ο Στέφανος προηγήθηκε με δύο break (4-1), με τον Τζόκοβιτς να παίρνει πίσω το ένα λίγο πριν την πρώτη διακοπή (4-3). Λίγο αργότερα, όταν συνεχίστηκε το σετ, ο 22χρονος άσος έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στο ματς, κατακτώντας το σετ (4-6).



Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε να δείχνει το καλό του πρόσωπο βρίσκοντας νέο break (2-1) όμως ο βροχερός καιρός αποφάσισε για την τύχη του παιχνιδιού, με τη συνέχεια εκείνου να προγραμματίζεται για σήμερα (15/05).

Έπειτα από 16 ώρες οι δύο τενίστες επέστρεψαν στο χώμα προκειμένου να συνεχίσουν τη μάχη τους. Ο Σέρβος μπήκε στο ματς εμφανώς βελτιωμένος, συγκριτικά με το ξεκίνημα της προηγούμενης ημέρας, ασκώντας τρομερή πίεση στο σερβίς του Στέφανου. Ο 33χρονος έφτασε συνολικά σε 9 break – point και εκμεταλλευόμενος τα δύο από αυτά, έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ (7-5).

Ο Τσιτσιπάς ήταν αρκετά ασταθής στο τρίτο και τελευταίο σετ. Στην αρχή μπόρεσε να βρει πρώτος break (2-1), κρατώντας το προβάδισμα με ένα τεράστιο hold (3-1). Ο Τζόκοβιτς κλήθηκε να σβήσει τέσσερις break – point στο σερβίς του το οποίο κράτησε μειώνοντας σε 3-2.



Λίγο αργότερα, ενώ ο Στέφανος είχε πάρει προβάδισμα με 5-4, ο αντίπαλός του έφτασε σε διπλό break – point (15-40) με τον Έλληνα τενίστα να καταφέρνει να σβήνει μόνο το ένα χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία. Στη συνέχεια η πίεση του 33χρονου αυξήθηκε κι άλλο, γεγονός που του χάρισε και την κατάκτηση του παιχνιδιού.



Στον ημιτελικό το Νο 1 της κατάταξης θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο, ο οποίος επικράτησε επίσης με ανατροπή του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-3).

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης