Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία - κορωνοϊός: Από 17/5 επιτρέπει τα τουριστικά ταξίδια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Πορτογαλία - κορωνοϊός: Από 17/5 επιτρέπει τα τουριστικά ταξίδια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες
Οι περιορισμοί στα ταξίδια, τα οποία θα περιορίζονται στα απαραίτητα, διατηρούνται για οκτώ χώρες

Από τη Δευτέρα 17/5 η Πορτογαλία θα επιτρέπει τα τουριστικά ταξίδια για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, οι πολίτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταγράφουν δείκτη επίπτωσης του νέου κορωνοϊού «μικρότερο των 500 κρουσμάτων για 100.000 κατοίκους», θα μπορούν να πραγματοποιούν «όλων των ειδών τα ταξίδια προς την Πορτογαλία, περιλαμβανομένων των μη αναγκαίων ταξιδιών».
Ωστόσο,, όλοι οι επιβάτες από 2 ετών και άνω θα πρέπει να παρουσιάζουν, πριν από την επιβίβαση, ένα αρνητικό τεστ PCR λιγότερο από 72 ωρών, ενώ όσες αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπουν την επιβίβαση των επιβατών χωρίς τεστ, θα βρίσκονται αντιμέτωπες με «ένα πρόστιμο 500-2.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη», ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας.

Περιορισμοί για 8 χώρες

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, τα οποία θα περιορίζονται στα απαραίτητα, διατηρούνται για οκτώ χώρες, 5 από τις οποίες είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για την Κύπρο, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, όπως και τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Ινδία.
Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα υποβάλλονται σε καραντίνα 14 ημερών.
Τα απαραίτητα ταξίδια που θα επιτρέπονται, αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους, τις σπουδές, την επανένωση με την οικογένεια ή λόγους υγείας.
Σημειώνεται ότι στις 14/5 η Πορτογαλία έδωσε ήδη το πράσινο φως για τα τουριστικά ταξίδια από τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης