Football Talk

Ατρόμητος: Το σερί των εκτός έδρας νικών που ξεκίνησε και… τελείωσε στο Αγρίνιο

Ατρόμητος: Το σερί των εκτός έδρας νικών που ξεκίνησε και… τελείωσε στο Αγρίνιο

Σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 σημείωσε ο Ατρόμητος κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα συγκαταλέγεται στις υψηλότερες εκτός έδρας νίκες - 6η στη σειρά, στα 7 τελευταία χρόνια - για τους Περιστεριώτες. 

Είχε να κερδίσει σχεδόν 100 ημέρες. Η πιο πρόσφατη του επικράτηση είχε έρθει άλλωστε με τον Νταμίρ Κάναντι στον πάγκο, την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου επί του ΠΑΣ Γιάννενα, στους Ζωσιμάδες με 1-0.  Πλέον θέλει να διπλασιάσει τις επικρατήσεις του, στην τελευταία αγωνιστική των Play off της Super League, επί του Βόλου, και να κάνει το δύο στα δύο, για πρώτη φορά έπειτα από 14 μήνες!

Τα 13 ματς δίχως νίκη των Περιστεριωτών και η επιθετική δυστοκία

Από το ματς στα Γιάννενα και μετά, το οποίο είχε κριθεί με ένα γκολ του Αγκάγιεφ στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος, δεν κατάφερε να κερδίσει σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 6 ήττες και 7 ισοπαλίες και έχοντας δεχθεί 19 γκολ, με μόλις δύο παιχνίδια του να κρατάει το μηδέν στην άμυνα.

Παράλληλα η επιθετική του λειτουργία δεν ήταν ιδιαίτερα καλή με μόλις 11 γκολ σε 1170 αγωνιστικά λεπτά, ενώ σε παιχνίδι είτε πρωταθλήματος, είτε play off, δεν είχε κατορθώσει να σκοράρει περισσότερες από μία φορές, από τις αρχές Ιανουαρίου και την μεγάλη νίκη-ανατροπή που πανηγύρισε επί του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με 3-2.

Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει και οι αμφιβολίες ακόμη και για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, φάνταζαν «ξένες» στο Περιστέρι, αν αναλογιστεί κανείς τις πορείες που έχει πραγματοποιήσει ο Ατρόμητος από το 2010 και έπειτα.
EteKzlJVEAA1Kea_1.jpg

Το «διπλό» στο Αγρίνιο και η πρώτη νίκη του Παντελίδη

Κάποια στιγμή έπρεπε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κακή παρένθεση των Περιστεριωτών και ο «μαύρος κύκλος» εν τέλει ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο, με τον Ατρόμητο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, να πετυχαίνει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 3-1 και να βεβαιώνει τον κόσμο του πως διαθέτει τις δυνατότητες για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα που τον είχε συνηθίσει.

Ο Ατρόμητος σκόραρε 3 φορές, έβαλε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο μετά από τον Ιούλιο του 2020 και το «διπλό» στον Βόλο, στα περσινά play off, και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη, η οποία αποτελεί και την «παρθενική» του Σάββα Παντελίδη, στην δεύτερή του θητεία στον πάγκο των Περιστεριωτών.

Με την εκτός έδρας επικράτηση του μάλιστα ο Ατρόμητος συμπλήρωσε μία εξάδα εκτός έδρας νικών, στις οποίες έχει σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές, με τις νίκες να  ξεκινούν και να ολοκληρώνονται στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά οι μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες του Ατρόμητου στην Super League τα τελευταία χρόνια, από την σεζόν 2013-14 και έπειτα:

  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-3 (2013-14)
  • Καλλονή – Ατρόμητος 2-4 (2015-16)
  • ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 3-4 (2016-17)
  • Απόλλων – Ατρόμητος 0-3 (2017-18)
  • Κέρκυρα – Ατρόμητος 1-3 (2017-18)
  • Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-3 (2020-21)

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης