Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου: Η Σύρος είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο

tags :
Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου: Η Σύρος είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο
Η Σύρος είναι ένας προορισμός τον οποίο κατά κύριο λόγο τον προτιμούν οι Έλληνες
Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού στη Σύρο, καθώς και για την επόμενη ημέρα μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος Τουρισμού της Σύρου.
«Η Σύρος είναι ένας προορισμός για όλο τον χρόνο, έχουμε την τύχη που έχουμε μια πόλη που είναι ζωντανή και τους 12 μήνες, καθώς είναι και διοικητικό κέντρο, οπότε δεν βασιζόμαστε μόνο στον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα, αλλά έχουμε πάρα πολλά αξιοθέατα, τα οποία μπορεί να τα θαυμάσει κανείς 12 μήνες και περιμένουμε με αγωνία να έρθει το Σάββατο και να δούμε πώς θα πάμε φέτος. Έχουμε πολύ μεγάλη αισιοδοξία και εμείς ως δήμος και οι επιχειρηματίες μας εδώ.
»Πέρυσι πήγαμε πάρα πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών, συγκρατήσαμε τις δυνάμεις μας, καθώς η Σύρος είναι ένας προορισμός τον οποίο κατά κύριο λόγο τον προτιμούν οι Έλληνες, οπότε οι συμπολίτες μας από όλα τα μέρη της Ελλάδας μας τίμησαν με την παρουσία τους, βοήθησαν τη δύσκολη περσινή χρονιά, στηρίχθηκαν οι επιχειρήσεις και δεν είχαμε ένα κύμα λουκέτων ή άσχημων καταστάσεων που ίσως έζησαν άλλα μέρη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουταβάς.
«Η Σύρος πρωταγωνιστεί σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο θα προβληθεί το επόμενο διάστημα παγκοσμίως, με θέμα τη συριανή γάτα. Όσον αφορά τις κλίνες, στη Σύρο, σε ποσότητα υστερούμε, καθώς έχουμε 10.000 κλίνες. Δεν είμαστε ένας αμιγώς τουριστικός προορισμός. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, καθώς έχουμε έναν προορισμό, ο οποίος δεν έχει τις μεγάλες all inclusive μονάδες που ο κόσμος αυτή την περίοδο δεν προτιμά, καθώς σκέφτεται ότι λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας ίσως δεν είναι τόσο ενδεδειγμένες επιλογές. Έχουμε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις 20-30 δωματίων κατά μέσο όρο», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, λέγοντας πως στο νησί το προσεχές διάστημα θα αναπτυχθεί υδατοδρόμιο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης