Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Το «ναρκωτικό των πάρτι», MDMA μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία για ανθρώπους με τραυματικές εμπειρίες

BBC: Το «ναρκωτικό των πάρτι», MDMA μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία για ανθρώπους με τραυματικές εμπειρίες
Οι Αμερικανοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως θα πάρουν το πράσινο φως για να ενταχθεί το ναρκωτικό σκεύασμα σε θεραπευτικές τεχνικές

Το MDMA, το λεγόμενο και «ναρκωτικό των πάρτι», μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο από την ψυχοθεραπεία στη διαχείριση του μετατραυματικού στρες.
Τα συμπεράσματα μιας μεγάλης και αναμενόμενης μελέτης υποδεικνύουν ότι τα 2/3 των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με MDMA δεν έχουν πια συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες.
Οι αμερικανοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως θα πάρουν το πράσινο φως για να ενταχθεί το ναρκωτικό σκεύασμα σε θεραπευτικές τεχνικές, βρετανοί ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο πως χρειάζεται περισσότερη έρευνα στο θέμα, ώστε να κατανοηθεί πώς ακριβώς επιδρά στον ψυχισμό το MDMA.

Η διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι πολύ δύσκολη στη θεραπεία. Η κλινική δοκιμή, που έγινε από την αμερικανική Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (Maps), βρήκε όμως πως το 88% των ανθρώπων είχε «σημαντική μείωση των συμπτωμάτων» και το 67% «δεν κατατάσσονταν πια στη διάγνωση του μετατραυματικού στρες», έπειτα από 18 εβδομάδες θεραπείας με τρεις χρήσεις MDMA.
Η ψυχοθεραπεία από μόνη της οδήγησε σε μείωση των συμπτωμάτων κατά 60% και πλήρη θεραπεία στο 32% των περιπτώσεων.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, χαιρετίστηκε από τον επιστημονικό κόσμο, καθώς παρέχει σημαντική στήριξη στη χρήση του ναρκωτικού ως θεραπευτικού μέσου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης