Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική
Σε εκτεταμένες αναπλάσεις εστιάζουν οι βασικοί άξονες των στοχευμένων παρεμβάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα

Σε εκτεταμένες αναπλάσεις, αναβάθμιση νοσοκομειακού εξοπλισμού και προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, εστιάζουν οι βασικοί άξονες των στοχευμένων παρεμβάσεων που δρομολογούνται στην Αττική με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Αναλυτικότερα για τα έργα και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για την Αττική, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα και ι του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης αφού επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει πλήθος ώριμων μελετών για έργα νευραλγικής σημασίας για την Αττική, έθεσε τις προτεραιότητες για αναγκαία έργα όπως αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας στους Δήμους της Αττικής, παρεμβάσεις αναπλάσεων στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και έργα συντήρησης και αναβάθμισης γηρασμένων υποδομών, επικαλούμενος τα προβλήματα των γεφυρών.
Επίσης εστίασε στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης και ενίσχυσης των περιφερειακών λιμένων της Αττικής καθώς και του αεροδρομίου των Κυθήρων, που είναι το μοναδικό στα νησιά της Αττικής.
Εξήρε τη σημαντική προσπάθεια, όπως είπε, που καταβάλλουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κ. Σκυλακάκης και Πέτσας σημειώνοντας ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων. "Έχοντας στη διάθεσή μας ώριμες μελέτες, με σχέδιο και ιεράρχηση των αναγκών, θα προχωρήσουμε με γρήγορες διαδικασίες για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων», ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη δρομολόγηση εμβληματικών έργων για την Αττική μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Προτεραιότητά μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ΄αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία, θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, για να επιτύχουμε το στόχο μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης