Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναβαθμίζει τις προοπτικές του αεροπορικού κλάδου η Moody's

Αναβαθμίζει τις προοπτικές του αεροπορικού κλάδου η Moody's

Αναμένουμε η αύξηση στους εμβολιασμούς να μειώσει τους συνοριακούς περιορισμούς και να αυξήσει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τους επόμενους 12 με 18 μήνες, ανέφερε ο οίκος σε έκθεσή του.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία σε «θετικές» από «αρνητικές» καθώς αναμένει ότι η σταθερή κυκλοφορία των εμβολίων σε όλο τον κόσμο θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των εμπορικών πτήσεων.

«Ενώ η συνεχιζόμενη πανδημία σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διατάραξης στα αεροπορικά ταξίδια σε διάφορες χώρες σε διάφορες περιόδους, αναμένουμε η αύξηση στους εμβολιασμούς να μειώσει τους συνοριακούς περιορισμούς και να αυξήσει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τους επόμενους 12 με 18 μήνες», ανέφερε η Moody's σε έκθεσή του.
Σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού, η Moody's σημείωσε ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία ηγούνται της ανάκαμψης.
Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η ισχυρή ανάκαμψη στα ταξίδια εσωτερικού στις ΗΠΑ, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης