Τελευταία Νέα
Speculator

Ατυχής η δήλωση Σταϊκούρα για την bad bank όταν ο Ηρακλής Ι και ΙΙ αποδεικνύεται η καλύτερη λύση – Η κυβέρνηση απορρίπτει την κακή τράπεζα

Ατυχής η δήλωση Σταϊκούρα για την bad bank όταν ο Ηρακλής Ι και ΙΙ αποδεικνύεται η καλύτερη λύση – Η κυβέρνηση απορρίπτει την κακή τράπεζα

Είναι αδιανόητο όταν η κυβέρνηση έχει προωθήσει τη λύση του Ηρακλή να παρουσιάζονται και άλλες προτάσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί από τις τράπεζες

Σχετικά Άρθρα
Ενώ η κυβέρνηση έχει εστιάσει στην εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιώντας ως λύση των Ηρακλή Ι και ΙΙ, το σύστημα παροχής κρατικών εγγυήσεων, δηλώσεις που επαναφέρουν τη λύση της bad bank της Τράπεζας της Ελλάδος μόνο σύγχυση προκαλούν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο Bloomberg (δείτε εδώ), ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει τη λύση της bad bank.
Μια λύση που θα προκαλέσει μεγάλη ζημία στα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων καθώς μεταθέτει το πρόβλημα στο ελληνικό Δημόσιο.
Κι ενώ ο Σταϊκούρας μιλά για bad bank, ίσως είναι ο μόνος που μιλά για τη λύση αυτή, ακόμη και ο Στουρνάρας της Τράπεζας της Ελλάδος την έχει εγκαταλείψει, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, δήλωνε πρόσφατα ότι η bad bank έχει οριστικώς εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση.

Διγλωσσία στην κυβέρνηση

Είναι αδιανόητο όταν η κυβέρνηση έχει προωθήσει τη λύση του Ηρακλή και η οποία είναι επιτυχημένη λύση, όπως φάνηκε και από την αποδοχή και υλοποίηση από τις ελληνικές τράπεζες, να παρουσιάζονται και άλλες προτάσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί από τις τράπεζες, από την κυβέρνηση αλλά και από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εάν οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα δεν έγιναν για δημόσιες σχέσεις, ήταν τουλάχιστον ατυχείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης