Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ θανάτων λόγω covid στην Ινδία – Στους 4.205 οι νεκροί σε 24 ώρες

Ρεκόρ θανάτων λόγω covid στην Ινδία – Στους 4.205 οι νεκροί σε 24 ώρες
Δεν έχει φτάσει ακόμα η επιδημία στην κορύφωσή της
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμα ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ανέφερε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, η οποία ανακοίνωσε ότι 4.205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο από την έναρξη της πανδημίας.
Πλέον η Ινδία μετρά 254.197 νεκρούς.
Παράλληλα αναφέρθηκαν 348.421 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πια το επίπεδο των 23 εκατομμυρίων.
Την ίδια στιγμή πάντως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πει κανείς εάν οι μολύνσεις και το β’ κύμα της επιδημίας έχει φτάσει στην κορύφωσή του.
Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Ινδός ιολόγος Shahid Jameel, υποστήριξε ότι μπορεί να φαίνονται κάποια πρώτα σημάδια για επιπεδοποίηση της καμπύλης, αλλά ο αριθμός των νέων μολύνσεων ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα αργός, από τη στιγμή που αυτή η «επίπεδωση» της επιδημιολογικής καμπύλης καταγράφεται στα περίπου 400.000 κρούσματα την ημέρα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Ινδία καταγράφει πλέον το έναν στους τρεις θανάτους που καταγράφονται παγκοσμίως, τη στιγμή που το σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει μια και καταγράφονται δραματικές ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο.
Χειρότερη θεωρείται η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας, εκεί όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέσων, εξοπλισμού και γιατρών για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης