Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αδειάσματα, έλλειψη συντονισμού, ανταρσία γυναικών κατά Τσιάρα και θέμα Πατέλη στην γαλάζια Κ.Ο.

Αδειάσματα, έλλειψη συντονισμού, ανταρσία γυναικών κατά Τσιάρα και θέμα Πατέλη στην γαλάζια Κ.Ο.
Πελώνη κατά Άδωνη για τα ειδικά προνόμια που τελικά θα ισχύσουν…
Σχετικά Άρθρα

Είναι ξεκάθαρο, παρόλο που δεν θέλει να το σκέφτεται ο Πρωθυπουργός, ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα συντονισμού, ενιαίας γραμμής και συνεννόησης μεταξύ του Μαξίμου και του υπουργικού συμβουλίου.
Όσο περνάνε οι μέρες και επανέρχεται η κανονικότητα στην οικονομία και την κοινωνία παρατηρούνται αρρυθμίες που θυμίζουν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να προβεί σε αλλαγές που θα ενισχύσουν τον συντονισμό στη κυβέρνηση. Ας θυμηθούμε, όμως, τα τελευταία αδειάσματα υπουργών μέσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Πελώνη κατά Άδωνη για τα ειδικά προνόμια που τελικά θα ισχύσουν…

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα το πρωί, αδειάστηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο για το ζήτημα των προνομίων των εμβολιασμένων στις οικονομικές δραστηριότητες που ανοίγουν σε λίγες μέρες όπως π.χ τα γυμναστήρια.
Ο ίδιος ανέφερε ότι όσοι εμβολιάζονται θα έχουν το προνόμιο να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.
Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η κ. Πελώνη σημείωνε ότι δεν υπάρχει προσώρας το ζήτημα των προνομίων καθώς δεν έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί όλων των ηλικιακών ομάδων. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η σκέψη της κυβέρνησης είναι όντως να δώσουνε ένα κίνητρο για εμβολιασμό στους πολίτες μέσω ειδικών προνομίων. Αν παρατήρησε κάποιος την σημερινή αρθρογραφία της «Καθημερινής» θα παρατήρησε ότι δίνουν την επιχειρηματολογία για να ισχύσουν αυτά τα ειδικά προνόμια μέσα στην κοινωνία.

Κικίλιας κατά Άδωνι για την εύνοια των γιατρών…


Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης «αδειάστηκε» δις μετά την δήλωσή του στην ίδια εκπομπή ότι πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο μείωσης μισθού στους γιατρούς και υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο κ. Κικίλιας ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, προκειμένου να υπερασπιστεί τους γιατρούς είτε για επικοινωνιακούς λόγους είτε για λόγους αποφυγής παραπόνων προς αυτόν, «άδειασε» τον κ. Γεωργιάδη και είπε ότι το ποσοστό εμβολιασμών είναι μεγάλο.
Και των εμβολιασμών των γιατρών (83%) και των υγειονομικών (65%) αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί διότι έχει αποκτηθεί φυσική ανοσία επειδή έχει νοσήσει στον ιό μέσα στα νοσοκομεία.

Υπάρχει θέμα για τον ρόλο Πατέλη ισχυρίζονται στην Κ.Ο


Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη για τις δηλώσεις του εναντίον των …διδακτορικών! Και δεν είναι ο μόνος, υπάρχουν πολλοί βουλευτές που για την ώρα προτίμησαν να μην εκτεθούν δημοσίως επειδή ο κ. Πατέλης είναι στενός συνεργάτης του ΠΘ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εμπειρότατο πολιτικό στέλεχος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως οι δηλώσεις Πατέλη έχουν επίπτωση στην εικόνα του πρωθυπουργού, ενώ άφησε νέες αιχμές για το μεγάλο αριθμό και τη χρησιμότητα προσώπων που μετέβησαν από άλλους πολιτικούς χώρους (βλέπε εκσυγχρονιστές από ΠΑΣΟΚ) στη Νέα Δημοκρατία. Να αναφέρουμε ότι, όντως, στο Μαξίμου έγινε θέμα, οι δηλώσεις του κ. Πατέλη, ο Πρωθυπουργός όντως νεύριασε αλλά το θέμα θεωρείται λήξαν.
Οι δύο άντρες, μάλιστα, μίλησαν και ο ΠΘ συνέστησε στον σύμβουλό του να είναι πιο φειδωλός προς τα ΜΜΕ και να μελετά το περιεχόμενο των δηλώσεων, διότι «εδώ είναι Ελλάδα»…
Άλλωστε, τίθεται και το εξής θέμα: Δεν μπορεί να ζητείται από τον Αδωνι Γεωργιάδη (και ορθώς) να είναι πιο προσεκτικός στον δημόσιο λόγο του και οι πιο στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη να μην ακολουθούν αυτή τον κανόνα…
Γυναίκες της ΝΔ κατά του νομοσχεδίου του κ. Τσιάρα
Τέλος, θύμα αντιδράσεων πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα που έχει μπει μέσα στη Βουλή.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, με άρθρο της στην «Εστία», επιτέθηκε με σφοδρότητα στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών.
Και δεν είναι η μόνη.
Και η Μαριέτα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας έχει τις ίδιες απόψεις και μάλιστα θα τις εκφράσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες συνάδελφοί των παραπάνω που θεωρούν ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί βασικά δικαιώματα της μητέρας. Ζητείται συντονισμός!

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης