Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ στον Kurz (Αυστρία)

Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ στον Kurz (Αυστρία)
Ο αυστριακός Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη, μετά την πανδημία, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών της παγκοσμίως

Με το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» των εκδόσεων «Weimer» τιμήθηκε σήμερα (11/5) ως «γεφυροποιός» ο Καγκελάριος της Αυστρίας Kurz , με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εκφωνεί την πανηγυρική ομιλία και να αναφέρεται τόσο στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Αυστρίας όσο και στην συμπόρευσή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο της Συνόδου «Λούντβιχ Έρχαρντ», η οποία πραγματοποιήθηκε στα κινηματογραφικά στούντιο Bavaria στο Μόναχο, ο Kurz δήλωσε ότι η χώρα του, «μικρότερη από την Βαυαρία», όπως επισήμανε, προσπαθεί να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ενότητα της Ευρώπης, στην οποία δεν πρέπει να υπάρχουν μέλη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
Ο αυστριακός Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη, μετά την πανδημία, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών της παγκοσμίως, προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο ευημερίας για τους πολίτες της.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο Kurz εξήγησε ότι η Αυστρία «ανοίγει» και πάλι από τις 19 Μαΐου, για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή έχουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό και προσέθεσε ότι χώρα του, «ως τουριστική χώρα», επιθυμεί την εισαγωγή του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού το συντομότερο δυνατό. Περιέγραψε την ελευθερία μετακίνησης ως μια από τις σημαντικότερες της ΕΕ και στήριξε απόλυτα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραγγείλει επιπλέον εμβόλια.
«Αυτή η συζήτηση (ενν. περί του κόστους των εμβολίων) είναι για γέλια», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι τα εμβόλια κοστίζουν πολύ λιγότερο από το lockdown και από τα τεστ, καθώς η Αυστρία διενεργεί περίπου 2,5 εκατομμύρια την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης