Διεθνή

Το εμβόλιο covid εκτινάσσει τα κέρδη της BioNTech για το 2021 - Θα πλησιάσουν τα 6 δισ. δολάρια

Το εμβόλιο covid εκτινάσσει τα κέρδη της BioNTech για το 2021 - Θα πλησιάσουν τα 6 δισ. δολάρια
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Κύκλο εργασιών ύψους 12,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει για το 2021 γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία το προηγούμενο έτος ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
Ενόψει της αυξημένης ζήτησης και των νέων παραγγελιών για το εμβόλιό της, η BioNTech αναθεώρησε μάλιστα επί τα βελτίω την πρόβλεψή της, η οποία μέχρι τώρα κυμαινόταν μεταξύ 9 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα κέρδη της εταιρίας θα πλησιάσουν τα 6 δισεκατομμύρια.
Ενδεικτικά, κατά το α’ τρίμηνο του 2021 ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 27,7 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 1,13 δισεκατομμύρια, όταν κατά το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχαν καταγραφεί ζημιές 53,4 εκατομμυρίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, για το 2021 έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
Συνολικά η γερμανική εταιρία υπολογίζει ότι έως το τέλος του έτους οι δυνατότητες παραγωγής της θα έχουν φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια δόσεις, ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, η οποία συνεργάζεται με την BioNTech στην παρασκευή και τη διανομή του εμβολίου, αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για τον τζίρο του 2021 από το εμβόλιο κατά 70%, ανεβάζοντάς την στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης