Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wedbush: Η μετοχή της Tesla θα φτάσει τα 1.000 δολ. μέσα στο 2021

Wedbush: Η μετοχή της Tesla θα φτάσει τα 1.000 δολ. μέσα στο 2021
Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla θα μπορούσε να φτάσει τα 1.000 δολ. μέσα στο 2021, αναφέρει γνωστό αμερικανικό fund
Σχετικά Άρθρα

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla θα μπορούσε να φτάσει τα 1.000 δολ. μέσα στο 2021, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γνωστό αμερικανικό fund Wedbush.
Η ζήτηση για τα οχήματα της εταιρείας την οποία ίδρυσε ο Elon Musk είναι ισχυρή, ενώ η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς μόνο προσωρινά μπορεί να επηρεάσει τον κλάδο, αναφέρεται σχετικώς. 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Wedbush, Dan Ives, ο οποίος έχει θέσει ως τιμή στόχο για τη μετοχή τα 1.000 δολ. (άλμα +49%) από τρέχοντα επίπεδα, σημείωσε τρεις «προκλησεις» που αντιμετωπίζει η Tesla αυτή τη στιγμή:
α)την έλλειψη τσιπ,
β)την πολιτική κατάσταση στην Κίνα και
γ)τον αυξανόμενο ανταγωνισμό σε όλο τον κόσμο 

Παραγωγή

Ενώ ο Elon Musk εμφανίστηκε στο «SNL», οι Lucid Motors, Ford και Volkswagen παρουσίασαν όλα τα κορυφαία οχήματά τους σε διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.
Αλλά ο Ives είπε ότι η Tesla παραμένει ο ηγέτης στην αγορά και η καταναλωτική ζήτηση φαίνεται ισχυρή στην Κίνα και την Ευρώπη.
«Πλέον, είναι θέμα του Musk το πώς θα χειριστεί τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πρέπει να βεβαιώσει ότι η κυβέρνηση της Κίνας δεν θα εγείρει προσκόμματα σε ό,τι αφορά την παραγωγική διαδικασία της Tesla».
Ο αναλυτής υπολόγισε ότι η Tesla φαίνεται να μπορεί να ξεπεράσει άνετα τις 200.000 μονάδες παράδοσης το δεύτερο τρίμηνο, ακόμη και με την έλλειψη chip.
Για τους επόμενους μήνες, ο Ives θα παρακολουθεί την παραγωγή και τη ζήτηση του Model Y, τις μεταβολές στη ζήτηση των μοντέλων S και X, καθώς και τις αγορές FSD (αυτοκινούμενο) της Tesla.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο μετοχές της Tesla σημειώνουν υποχώρηση 5% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης