Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα και για τις πολυτελείς διακοπές του Boris Johnson στην Καραϊβική

Έρευνα και για τις πολυτελείς διακοπές του Boris Johnson στην Καραϊβική
Η αποκάλυψη γίνεται την ώρα που ο Johnson εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε διάφορες υποθέσεις που εκθέτουν τις πολύ στενές σχέσεις ανάμεσα στην εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα

Την διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας για τις πολυτελείς διακοπές του βρετανού πρωθυπουργού Johnson στην Καραϊβική μετά την νίκη του στις εκλογές του 2019, αλλά και, ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για την εποπτεία της τήρησης των κανόνων του βρετανικού κοινοβουλίου.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα αναφορικά με ισχυρισμούς για δωρητές που κάλυψαν το κόστος των εργασιών γιατην ανακαίνιση του διαμερίσματος του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς υπάρχουν «βάσιμες υποψίες για παρατυπίες».
Ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Επίτροπος ανακοίνωσε ότι το όνομα του πρωθυπουργού Johnson αναφέρεται σε έναν πρόσφατα δημοσιευμένο κατάλογο τρεχουσών ερευνών, λέγοντας ότι εξετάζει αν είχε παραβιάσει τον κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη του κοινοβουλίου.

Οι πολυτελείς διακοπές

Ο Johnson και η μνηστή του Carrie πέρασαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στο ιδιωτικό νησί Μουστίκ του αρχιπελάγους των Γρεναδίνων.
Στην δήλωση του Πόθεν Εσχες που είχε καταθέσει ο Johnson ως βουλευτής αναφερόταν ότι οι διακοπές αυτές, κόστους 15.000 λιρών, του προσφέρθηκαν από τον επιχειρηματία D. Ross χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος.
Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε, αρχικά, ότι κατέβαλε αυτό το ποσόν, όμως στην συνέχεια παραδέχτηκε, μέσω εκπροσώπου του, ότι επρόκειτο για προσφορά σε είδος.
Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει βεβαιώσει ότι όλα έχουν δηλωθεί με τον προσήκοντα τρόπο.
Η αποκάλυψη γίνεται την ώρα που ο Johnson εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε διάφορες υποθέσεις που εκθέτουν τις πολύ στενές σχέσεις ανάμεσα στην εξουσία και τα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως η υπόθεση της ανακαίνισης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος που αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης