Τελευταία Νέα
Διεθνή

BioNTech: Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις εμβολίων Covid-19, στα 12,4 δισ. ευρώ το 2021

BioNTech: Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις εμβολίων Covid-19, στα 12,4 δισ. ευρώ το 2021

Καταγράφεται αύξηση των παραγγελιών ενώ επιπροσθέτως η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά και το στόχο για την παραγωγή της

Σχετικά Άρθρα
Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά του Covid-19 προχώρησε η BioNTech, καθώς αυξάνονται οι παραγγελίες από διάφορες χώρες οι οποίες προσπαθούν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 19 Μαΐου 2021.
Συγκεκριμένα, η BioNTech ανακοίνωσε ότι αναμένεται έσοδα της τάξης των 12,4 δισ. ευρώ ή 15 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις του εμβολίου της το 2021, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Συμβόλαια

Όπως ανακοίνωσε η BioNTech, ταυτόχρονα με την Pfizer, με την οποία ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο, έχουν ήδη συνάψει συμβόλαια για την παράδοση περίπου 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου τους φέτος.
Σημειώνεται ότι η BioNTech στην προηγούμενη πρόβλεψή της ανέμενε έσοδα 9,8 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2021 από το εμβόλιο, που είναι το πρώτο προϊόν της που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Μεταλλάξεις

«Διευρύνουμε την πρόσβαση (σ.σ. του εμβολίου) σε νέους πληθυσμούς και γεωγραφικές περιοχές και αντιμετωπίζουμε τα αναδυόμενα νέα μεταλλαγμένα στελέχη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, όπου τόνισε επίσης ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έναντι των μεταλλάξεων.
Καθώς η ζήτηση για το εμβόλιό του το οποίο αναπτύχθηκε με βάση την καινοτόμο τεχνολογία του αγγελιαφόρου mRNA, η Pfizer και η BioNTech έχουν επανειλημμένως αυξήσει τους παραγωγικούς τους στόχους, αυξάνοντας παράλληλα τις προβλέψεις για τα έσοδά τους.
Η Pfizer την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει θα αποφέρουν 26 δισ. δολάρια σε επίπεδο πωλήσεων φέτος - ποσό που μοιράζονται οι δύο εταιρείες.
Η BioNTech έχει επίσης άμεσα έσοδα από τις πωλήσεις που πραγματοποιεί ξεχωριστά.

Κερδοφορία

Η μετοχή της BioNTech κατέγραφε κέρδη 8,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η BioNTech και η Pfizer δήλωσαν ότι θα παρασκευάσουν έως και 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους φέτος και ακόμη περισσότερες το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης