Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στις 15 Μαΐου ανοίγει η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης

tags :
Στις 15 Μαΐου ανοίγει η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης
του Χάρη Ντιγριντάκη

Σε απόλυτο high end προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο μετατρέπεται ο Λαιμός της Βουλιαγμένης. Την τελευταία πινελιά στον καμβά της ευρύτερης περιοχής, που συνθέτει το υπερπολυτελές Four Seasons, βάζει αυτές τις ημέρες η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης.
Πρόκειται για επένδυση δαπάνης 48 εκατ. ευρώ της οποίας το επίσημο πρελούδιο της τοποθετείται στις 15 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Γνώστες της επένδυσης αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη Μάϊου στη μαρίνα δύναται να ελλιμενίζονται σκάφη.
Επισημαίνεται ότι η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης θα διαθέτει 59 θέσεις ελλιμενισμού, με δυνατότητα φιλοξενίας 3 MEGA YACHTS. To κάδρο της μαρίνας συμπληρώνουν, ειδική ζώνη shopping area, ένα καφέ και ένα πολυτελές εστιατόριο το οποίο θα φέρει πασίγνωστο διεθνές brand που ταυτίζεται άρρηκτα με την πολυτέλεια και το ποιοτικό φαγητό. Η μαρίνα θα διαθέτει και 350 θέσεις πάρκινγκ περίπου.
Ταυτόχρονα τελεσφορεί και η κατασκευή της υπόγειας διάβασης που θα συνδέει το ξενοδοχείο με τη μαρίνα. Ακόμη στην μαρίνα θα υπάρχουν μεταξύ άλλων διοικητικό κέντρο και Πύργος Ελέγχου δύο ορόφων στο βορειοδυτικό τμήμα, ανοιχτές πλατείες όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να πραγματοποιούν υπαίθριες δραστηριότητες όλο το χρόνο, ενώ θα εμπεριέχονται και ειδικές προσβάσεις σε χώρους με πανοραμική θέα του κόλπου και της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Όπως υπογραμμίζει στο tourismtoday η Διευθύνουσα Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Αστέρα της Βουλιαγμένης, καθώς και πρόεδρος της Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης κα Πένυ Ζαγλαρίδου, το εν λόγω έργο ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα σε γειτονικές χώρες με μεγάλο αριθμό από μαρίνες υψηλών προδιαγραφών πχ Γαλλία, Μονακό, Ιταλία, Κροατία και Τουρκία.
Όπως τονίζει πρόκειται για έναν από του πλέον σύγχρονους πυρήνες για τον θαλάσσιο τουρισμό και αποτελεί έργο τομή, με σύγχρονο χαρακτήρα που θα συμβάλλει στην ανάπλαση της παράκτιας ζώνης, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη του project έγινε με ευθύνη, οι δε εγκαταστάσεις θα έχουν πρόσβαση σε όλους. Άλλωστε -όπως υποστηρίζει- παρέχεται ουσιαστική προστασία χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, με εστίαση από πλευρά των επενδυτών στη διασφάλιση της βιοποικιλότητας.
Όπως αναφέρει η κα Ζαγλαρίδου σχετικά με το «Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης» και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής, προβλέπονται συντεταγμένη παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων σε πραγματικό χρόνο, εκτεταμένες επιφάνειες φυτεμένων δωμάτων και περιβάλλοντος χώρου για ενίσχυση της ζώνης πρασίνου, ανεμπόδιστη κίνηση ΑμεΑ σε όλους τους χώρους της μαρίνας, πιστοποιήσεις λειτουργίας σε ότι αφορά την οργάνωση, το περιβάλλον και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με τα αυστηρότερα παγκόσμια πρότυπα.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης η Πρόεδρος της Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης σημειώνει ότι :

– Δεν έχει γίνει παρέμβαση στο φυσικό τοπίο. Αντίθετα εναρμονίζεται σε αυτό.

– Το σύνολο του έργου θα κινηθεί στα φυσικά όρια της μαρίνας

– Η συνολική δόμηση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης που δεν υπερβαίνει τα 4.800 τμ, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ της επιτρεπόμενης από την σχετική νομοθεσία και θα είναι σε απόλυτη αρμονία και συμμόρφωση με το φυσικό τοπίο. Επίσης, θα έχει πολλές υπαίθριες διαμορφώσεις. Συνολικά θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό χρήσεων σε μικρό εμβαδό κάλυψης.

– Δεν θα γίνει διαφοροποίηση στην κίνηση των σκαφών σε σχέση με σήμερα, οπότε δεν θα επηρεαστούν οι ακτές. Άλλωστε γι` αυτό το λόγο η νέα διάταξη της μαρίνας έχει προκύψει μετά από λεπτομερή ακτομηχανική και κυματική μελέτη για τον κόλπο της Βουλιαγμένης από ομάδα ειδικών επιστημόνων.

Πως μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Σύμφωνα με γνώστες της επένδυσης κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού της νέας μαρίνας είναι η βιωσιμότητα και η μείωση του αποτυπώματός της στο θαλάσσιο και στο χερσαίο περιβάλλον της περιοχής. Επίσης Έλληνες περιβαλλοντολόγοι, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), δημόσιοι φορείς και τοπική κοινωνία ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έγινε η βάση για την ανάπλαση

Χαρακτηριστικά στη μαρίνα προβλέπεται:

• άρτια οργανωμένος σταθμός παραλαβής λυμάτων των σκαφών και αντίστοιχη απόδοση αυτών σε πιστοποιημένους φορείς τελικής διαχείρισης
• κατασκευή σύγχρονου και πρωτοποριακού συστήματος αναρρόφησης κενού για την παραλαβή των λυμάτων σε κάθε θέση ελλιμενισμού, υποχρεωτική για όλα τα σκάφη
• οργάνωση διαχείρισης απορριμμάτων με απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση σε συνεργασία με τον Δήμο ΒΒΒ και με πιστοποιημένους φορείς διαχείρισης.
• εγκατάσταση νέου ηλεκτρικού δικτύου για μείωση απώλειας ηλεκτρικού ρεύματος και παρακολούθηση κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο για αποφυγή σπατάλης.
• σύγχρονες μέθοδοι ενεργειακής εξοικονόμησης (θερμομόνωση, γεωθερμία κτλ.) σε όλα τα κτίρια
• ισχυρές παροχές ρεύματος που επιτρέπουν τον ελλιμενισμό χωρίς τη χρήση των γεννητριών των σκαφών κατά την παραμονή για μείωση ηχορύπανσης και βελτίωση ποιότητας του αέρα
• σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης για τα σκάφη, για τα κτίρια και για τον χερσαίο χώρο
• σύγχρονος αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, σε ετοιμότητα για άμεση αντιμετώπιση ατυχημάτων και την προστασία του ευρύτερου θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης