Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές με υπέρβαση των 900 μονάδων – Η Πειραιώς στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδική κίνηση περιμένουν οι αναλυτές με υπέρβαση των 900 μονάδων – Η Πειραιώς στο επίκεντρο
Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή, αργά το βράδυ, ανακοίνωση του MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών
Σχετικά Άρθρα

Μετά το γύρισμα της αγοράς κάτω από τις 900 μονάδες, λόγω των απωλειών που κατέγραψε η Πειραιώς στην πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, σήμερα οι αναλυτές περιμένουν ομαλοποίηση και νέα προσπάθεια για υπέρβαση των 900 μονάδων.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ το βλέμμα στρέφεται στην αυριανή, αργά το βράδυ, ανακοίνωση του MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών.
Η Τράπεζα Αττικής δημοσίευσε ισολογισμό για τη χρήση 2020, επομένως θα πρέπει να αναμένεται η επιστροφή της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ.
Επίσης η αγορά περιμένει τις ανακοινώσεις από την Aegean για την αύξηση κεφαλαίου.
Η διοίκηση έχει προγραμματίσει για σήμερα τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, ενώ στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη είχε αναφέρει πως μετά το Πάσχα και μέχρι τις 10 Μαΐου θα ενημέρωνε για τους όρους με τους οποίους θα γίνει η ΑΜΚ.

Euroxx
Μετά το πισωγύρισμα της περασμένης Παρασκευής περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει ξανά να πιάσει τις 900 μονάδες, με την Τράπεζα Πειραιώς στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα λόγω της θετικής επενδυτικής ψυχολογίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 882 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 860 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι η MSCI θα ανακοινώσει αύριο το βράδυ τις αλλαγές στους δείκτες της.
Οι Coca Cola Hellenic, ΟΤΕ και Cenergy Holdings θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Α’ τριμήνου την Τετάρτη 12 Μαΐου και η Titan Cement International την Πέμπτη 13 Μαΐου. Μετά το δίμηνο ράλι του ΧΑ και των νέων υψηλών των διεθνών αγορών, είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί στα παρόντα επίπεδα τιμών.
Το ΧΑ δείχνει ότι χρειάζεται νέους ανοδικούς καταλύτες και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να υπερβεί τις 920 μονάδες και να ανοίξει ο δρόμος προς τις 950 και 1.000 μονάδες.
Παραμένουμε θετικοί για μετοχές που προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και ουδέτεροι για τον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Ένα ανοδικό άνοιγμα αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση καθώς τα πρώτα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είναι θετικά, ενώ και οι τάσεις στις αγορές του εξωτερικού υποστηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Depolas
Λόγω Πειραιώς ο ΓΔΧΑ την Παρασκευή επέστρεψε κοντά στην νευραλγική ζώνη των 890-880 μονάδων.
Ωστόσο, κατά τα άλλα η συνεδρίαση ήταν περισσότερο σταθεροποιητική, ενώ με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες.
Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε να συνεχίσει η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα με τον τραπεζικό δείκτη να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο της εβδομάδας θα είναι τα μεγέθη του πληθωρισμού στην Κίνα την Τρίτη και στις ΗΠΑ την Τετάρτη.
Σήμερα, δημοσιεύεται η βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου της χώρας μας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης