Τένις

Νικητής στον τελικό του Mutua Madrid Open ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Νικητής στον τελικό του Mutua Madrid Open ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Με εξαιρετική εμφάνιση, η οποία «σφραγίστηκε» και από μία μεγάλη ανατροπή, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ επικράτησε του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Madrid Open.

Σχετικά Άρθρα

Τον δεύτερο του τίτλο στο Madrid Open κατέκτησε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τον Γερμανό, 6ο καλύτερο τενίστα του κόσμου, να προβαίνει σε μεγάλη ανατροπή επί του «πρωτοεμφανιζόμενου» σε τελικό, Ματέο Μπερετίνι, και να φτάνει στον 15ο τίτλο της καριέρας του.

Αναλυτικότερα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μπερετίνι να παίρνει τα ηνία του ματς και με όπλο το καλό σερβίς του, να επικρατεί στο τάι μπρέικ με 7-6, με το πρώτο σετ να χαρακτηρίζεται από το «back to back» μπρέικ που πραγματοποίησαν αμφότεροι.

Παρόλα αυτά, στην συνέχεια ο Γερμανός, πιο έμπειρος, Ζβέρεφ, ανέβασε την απόδοσή του, έκανε δύο μπρέικ, και εν τέλει έφτασε ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό 6-4 στην ισοφάριση του αγώνα.

Στο 3ο σετ ο Γερμανός θα σβήσει μπρέικ πόιντ για το 2-2 και με μπρέικ θα προηγηθεί με 3-2. Θα υπερασπιστεί το μπρέικ για το 4-2 και εν συνεχεία στο 5-3 και θα έχει ματς πόιντ! Εκεί ο Ιταλός βγάζει αντίδραση, αλλά θα δεχτεί μπρέικ στην δεύτερη απόπερια του Γερμανού και θα τελειώσει το παιχνίδι.

Με τη νίκη του αυτή μάλιστα, ο Ζβέρεφ επέστρεψε στην κορυφή του συγκεκριμένου τουρνουά, μετά από 3 χρόνια, ενώ έφτασε τους 4 τίτλους Masters,  ενώ ο Ιταλός Μπερετίνι, δεδομένα μένει με την εμπειρία, έχοντας βεβαίως κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης