Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

F1: Νικητής και στo Grand Prix της Βαρκελώνης ο Hamilton

F1: Νικητής και στo Grand Prix της Βαρκελώνης ο Hamilton
Με τη νίκη αυτή ο Hamilton έφτασε τις τρεις στους τέσσερις αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της F1 κι αύξησε τη διαφορά του από τον Verstappen στους 14 βαθμούς

Το Σάββατο (8/5) είχε κατακτήσει την 100ή pole position της καριέρας του και την Κυριακή (9/5) πανηγύρισε την 98η νίκη του, θριαμβεύοντας και στο Grand Prix της Βαρκελώνης.
Ο λόγος για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία και στην Ισπανία.
Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πίστα ο Hamilton φαίνεται πως νιώθει ιδιαίτερη άνεση, καθώς ο πιλότος της Mercedes μετρά έξι νίκες, εκ των οποίων οι πέντε συνεχείς.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Max Verstappen (Red Bull), ενώ τρίτος ήταν ο άλλος οδηγός της Mercedes, ο Φιλανδός Valtteri Bottas με την «τριπλέτα» του πόντιουμ να είναι ακριβώς η ίδια με την εκκίνηση του αγώνα.
Με τη νίκη αυτή ο Hamilton έφτασε τις τρεις στους τέσσερις αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της F1 κι αύξησε τη διαφορά του από τον Verstappen στους 14 βαθμούς.

Η στρατηγική της επιτυχίας

Κι αν αυτή ήταν η κατάληξη, η αρχή του αγώνα ήταν αντίθετη: ο Hamilton έχασε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή με το προσπέρασμα του Verstappen κατόρθωσε όμως να διατηρηθεί κοντά στον αντίπαλό του ως τα πρώτα πιτ στοπς.
Ο Ολλανδός μπήκε πρώτος, αλλά στην εξέλιξη της κούρσας, ενεργώντας στρατηγικά, ο Hamilton έκανε δύο πιτ-στοπς.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Verstappen να μείνει με τη μέση γόμα του πρώτου και ο Hamilton να μειώνει σταδιακά τη διαφορά, ως το σημείο που τέθηκε εκ νέου επικεφαλής του αγώνα, ενώ απέμεναν επτά γύροι πριν την ολοκλήρωσή του.

φ1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης