Διεθνή

Deutsche Welle: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία μετατρέπει τα νησιά της σε Covid free

Deutsche Welle: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία μετατρέπει τα νησιά της σε Covid free
Covid free νησιά και ανταγωνισμό επί ίσοις όροις με την Ελλάδα επιθυμεί η Ιταλία
Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλία αποφάσισε να μιμηθεί την Ελλάδα και να εμβολιάσει όλους τους κατοίκους των 50 μικρότερων νησιών της χώρας, παρά τις αντιδράσεις των τουριστικών περιοχών στην ηπειρωτική χώρα.
Σήμερα μάλιστα αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας μεγάλος αριθμός εμβολιασμών με την συμμετοχή του στρατού και του ιταλικού ναυτικού, χωρίς ραντεβού.
Αρχικά η κυβέρνηση της Ρώμης ήταν διστακτική λόγω και της αντίδρασης των τουριστικών περιοχών στην ηπειρωτική χώρα.
Φοβούνται ουσιαστικά ότι μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να βγουν ζημιωμένες ακόμη και οι μεγάλες «πόλεις της τέχνης», όπως η Φλωρεντία, η Βενετία και η Ρώμη.
Τελικά όμως επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων που ζουν στα περιορισμένης έκτασης νησιά και να βοηθηθεί βέβαια και ο τουρισμός.
Διότι στις περιοχές αυτές αποτελεί σχεδόν την μόνη πηγή εισοδήματος.

Επιθυμούν επί ίσοις όροις ανταγωνισμό με την Ελλάδα

Η Σικελία και η Καμπανία -με κύρια πόλη την Νάπολη- έχουν ήδη ξεκινήσει την όλη διαδικασία εμβολιασμού και άσκησαν μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση του Mario Draghi.
«Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να ανταγωνιστούμε και την Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για όλη την Ευρώπη», γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, από την μεριά του, ζήτησε από τους Ιταλούς να στηρίξουν φέτος των εσωτερικό τουρισμό.
Υπάρχει, βέβαια και μια ακόμη παράμετρος: σε πολλές περιοχές, αρχίζοντας από την Σικελία και τα μικρά της νησιά όπως το Στρόμπολι το Βουλκάνο και την Παντελερία, έγινε γνωστό ότι πρόκειται να χορηγηθούν κυρίως, εμβόλια Astrazeneca.
Λόγω όμως των ανακοινώσεων των περασμένων εβδομάδων σχετικά με τυχόν παρενέργειες, πολλοί Ιταλοί δεν θέλουν το συγκεκριμένο σκεύασμα.
Mένει να δούμε ποιος θα πείσει ποιόν και αν η όλη διαδικασία, στα 50 ιταλικά νησιά θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς εμπόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης