Πρόσωπα

Ντουάιτ Χάουαρντ: Δεν ξεχνιέται η «τέχνη», στην κορυφαία δεκάδα των double-double (video)

Ντουάιτ Χάουαρντ: Δεν ξεχνιέται η «τέχνη», στην κορυφαία δεκάδα των double-double (video)

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ σημείωσε ακόμη ένα double-double στην πολυετή καριέρα του και κατάφερε να πλασαριστεί στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ μοιάζει με το παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνει τόσο ωριμάζει. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο... πειθαρχικό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει τους διαιτητές και τους αντιπάλους με την συμπεριφορά του. Όμως στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με τις επιδόσεις του εντός των τεσσάρων γραμμών.

Σε μία βραδιά όπου όλα τα φώτα έπεσαν στον Ράσελ Ουέστμπρουκ για το 181ο triple double της καριέρας του (έπιασε στην κορυφή τον Όσκαρ Ρόμπερτσον) και την ηγετική εμφάνιση του Στεφ Κάρι με τους 49 πόντους σε σχεδόν τρία δωδεκάλεπτα, πέρασε στα... ψιλά η απόδοση του Ντουάιτ Χάουαρντ.

 

Για την ακρίβεια στην επικράτηση των Φιλαδέλφεια Σίξερς (όγδοη συνεχόμενη) επί των Ντιτρόιτ Πίστονς με 118-104, ο Ντουάιτ Χάουαρντ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το σύνολο του Ντοκ Ρίβερς στο παρκέ. Ο πολύπειρος σέντερ σημείωσε ακόμη ένα double-double (19 πόντοι και 14 ριμπάουντ), όμως το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι έγραψε... ιστορία. Ο λόγος είναι ότι έφτασε το 743ο double-double στην 17η σεζόν του στο ΝΒΑ και προσπέρασε τον άλλοτε All Star παίκτη, Κέβιν Γκαρνέτ.

 

 

Eπόμενος στόχος του είναι να πετύχει ακόμη 13 double-double για να πιάσει στην ένατη θέση της λίστας τον Ουόλτ Μπέλαμι (743). Πρώτος και απροσπέραστος στην σχετική κατηγορία είναι ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν με 968 double-double. To «ξεχωριστό» βράδυ δεν σταματάει όμως εδώ για τον σέντερ των Σίξερς, καθώς με τα 14 ριμπάουντ που «μάζεψε» ανέβηκε στην 11η θέση (14.242), προσπερνώντας τον Ουόλτ Μπέλαμι (14.241). Το επόμενο «εμπόδιο» που χρειάζεται να ξεπεράσει για να μπει στο Top 10 των απόλυτων ριμπάουντερ είναι ο Νέιτ Θέρμοντ (14.464), ενώ για ακόμη μία φορά το όνομα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν «φιγουράρει» στην κορυφή (23.924).

 

DWIGHT HOWARD JUST CRUSHED A CORNER THREE pic.twitter.com/MFgBFxhJfb

— NBC Sports Philadelphia (@NBCSPhilly) May 9, 2021

 

Μπορεί η χθεσινή εμφάνιση του Ντουάιτ Χάουαρντ να ήταν ακόμη μία μέρα στην... δουλειά για εκείνον, όμως αυτό που χαροποιεί ιδιαιτέρως τον Ντοκ Ρίβερς είναι το αγωνιστικό πρόσωπο που εμφανίζει αλλά και η σταθερή απόδοσή του καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Η πορεία των Σίξερς μοιάζει μέχρι στιγμής ικανοποιητική, αν συνυπολογίσουμε ότι ανταγωνίζεται μία απαιτητική ανατολική περιφέρεια και βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την πρώτη θέση για την regular season. H παρουσία των σταρ της ομάδας (Τζόελ Εμπιίντ, Μπεν Σίμονς), η ανακάλυψη νέων ταλέντων (Tαιρίς Μαξεΐ) δεν έχουν βοηθήσει ιδιαιτέρως τον Ντουάιτ Χάουαρντ να πάρει την απαιτούμενη δημοσιότητα και αναγνώριση, όμως φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ στον τρόπο παιχνιδιού του. Την φετινή σεζόν έχει μείνει μακριά από τραυματισμούς και έχει χάσει μόλις δύο αγώνες (66 συμμετοχές), καταγράφοντας 7.1 πόντους και 8.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τα νούμερά του θυμίζουν αρκετά τα περσινά, όπου κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του με την φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και ελπίζει να κάνει το ίδιο για την πόλη της Φιλαδέλφεια, όπου το «λαχταρά» 38 χρόνια. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ σίγουρα δεν είναι ο ηγέτης των Σίξερς, oύτε ο franchise player του οργανισμού αλλά κάτι πιο σημαντικό. Ο συνδετικός κρίκος της ομάδας μέσα στο παρκέ.

Νίκος Τσώτας

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης