Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Διακοπές για όλους στην Ευρώπη, εμβολιασμένους και μη

Merkel: Διακοπές για όλους στην Ευρώπη, εμβολιασμένους και μη
«Όσο πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ελευθερία για όλους» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξη για τις θερινές διακοπές στην Ευρώπη για όλους - ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ή όχι - εμφανίστηκε η καγκελάριος Angela Merkel υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλοί.
Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία δήλωσε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας φαίνεται να έχει «σπάσει» και υποσχέθηκε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, όπου το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.
«Αν δει κανείς πόσο χαμηλοί είναι οι αριθμοί σε κάποιες χώρες όπως η Πορτογαλία, τότε ελπίζω ότι θα μπορούμε συνολικά να καταφέρουμε αυτό που ήταν εφικτό και το προηγούμενο καλοκαίρι», δήλωσε η Merkel μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο, στην οποία ωστόσο η ίδια συμμετείχε μόνο διαδικτυακά.
«Από πότε θα ισχύσει αυτό, δεν μπορώ να το πω.
Δεν μπορώ να δώσω ακόμη ημερομηνία», διευκρίνισε.
«Στην Γερμανία φαίνεται ότι έχουμε σπάσει το τρίτο κύμα και, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων πέφτουν, θα επιτρέπονται και βήμα - βήμα περισσότερα. kΑυτό, ελπίζω, θα ισχύει και για όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε η καγκελάριος.

Διακοπές για όλους

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι διακοπές θα είναι εφικτές και για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί η Merkel απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «αυτονόητο», όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά, «όταν το θέμα του εμβολίου ήταν ακόμη θεωρητικό», ενώ δεν υπήρχε ακόμη πρόσβαση σε πολλά τεστ.
«Για αυτό και λέω ότι όσο πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ελευθερία για όλους.
Και τώρα έχουμε και τους δύο βοηθούς, τα εμβόλια και τα τεστ.
Με αυτά θα είμαστε καλύτερα», πρόσθεσε.

Για τις πατέντες

Αναφερόμενη για μία ακόμη φορά στις πατέντες των εμβολίων, η καγκελάριος τόνισε ότι η ίδια δεν θεωρεί ότι η απελευθέρωσή τους αποτελεί τη λύση για την διευκόλυνση της πρόσβασης περισσότερων ανθρώπων σε αυτά. «Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε την δημιουργικότητα και την δύναμη καινοτομίας των επιχειρήσεων», σημείωσε και προειδοποίησε για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την απελευθέρωση πολύ περίπλοκων σκευασμάτων εμβολίων.
«Όλο αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν οι εταιρίες διευρύνουν την παραγωγή τους, δίνουν άδειες και προσέχουν την ποιότητα.
Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να πετύχουμε το εμβόλιο για όλους», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές εταιρίες εκδίδουν γρήγορα άδειες για την παραγωγή στο εξωτερικό.
«Η διάθεση συνεργασίας είναι μεγάλη.
Όταν μια πατέντα απλώς απελευθερώνεται, χωρίς να ελέγχεται κάθε φορά η ποιότητα, τότε διακρίνω περισσότερους κινδύνους παρά ευκαιρίες», κατέληξε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης