Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ και Ινδία συμφώνησαν στην επανέναρξη των συνομιλιών για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας

ΕΕ και Ινδία συμφώνησαν στην επανέναρξη των συνομιλιών για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας
Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ ηγετών της ΕΕ και του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi
Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ινδία συμφώνησαν να επαναρχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής τους συνεργασίας ενόψει μιας ολοένα και πιο δυναμικής Κίνας.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ ηγετών της ΕΕ και του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi το Σάββατο (8/5), με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως η ψηφιοποίηση, η υγεία και η αλλαγή του κλίματος., επισημαίνει το Bloomberg.
«Η Ευρώπη και η Ινδία είναι οι δύο μεγαλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο και η κοινή μας στρατηγική είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και προεδρεύων της ΕΕ Antonio Costa, μετά τη σύνοδο κορυφής στο Πόρτο.
«Συνεργαζόμενοι μπορούμε να επιλύσουμε πολλές παγκόσμιες προκλήσεις», συνέχισε ο Costa
«Δεν συμφωνήσαμε μόνο να ξαναρχίσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις, αλλά θα ξεκινήσουμε μία στρατηγική συνεργασία για τη συνδεσιμότητα, την ψηφιοποίηση και τις μεταφορές», δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.
«Αυτές οι συμφωνίες είναι ζωτικής σημασίας για την επανέναρξη της παγκόσμιας οικονομίας, της οικονομίας της Ινδίας, της οικονομίας μας», σημείωσε ο Costa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης