Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

Κικίλιας: Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας
Στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασθενείς έχουν κλινικά συμπτωματική Θαλασσαιμία, με την πλειονότητά τους να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις για να επιβιώσουν, ανέφερε ο Β. Κικίλιας

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.
«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας αποτελεί για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία μια ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού.
Ως φάρος ελπίδας, η ελληνική επιστημονική κοινότητα με καινοτόμες θεραπείες ενισχύει την αντιμετώπιση της νόσου, με μοναδικό στόχο να παραμένει η οριστική της εξάλειψη», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.
Πρόσθεσε πως «οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, με την ψυχική δύναμη που τους διακρίνει, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς.
Και φυσικά έχουν πίστη στο ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης, που σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, μεγαλώνει με τους εθελοντές αιμοδότες να χαρίζουν ζωή.
Εμείς ως Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα ψυχής και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής».
Ο υπουργός σημειώσε ότι στην Ελλάδα περίπου 4.000 ασθενείς έχουν κλινικά συμπτωματική Θαλασσαιμία, με την πλειονότητά τους να χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις για να επιβιώσουν.
«Η σημερινή μέρα βρίσκει τους ασθενείς με Θαλασσαιμία να έχουν έναν ακόμα αγώνα με την πανδημία της COVID-19. Η θωράκιση των Μονάδων, οι εμβολιασμοί, και η ατομική υπευθυνότητα αποτελούν τους βασικούς άξονες για την προστασία των ασθενών.
Όλοι μαζί κερδίζουμε τη ζωή που μας αξίζει!», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης