Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Με τεστ ταχείας διάγνωσης οι επισκέπτες από χώρες με παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού

Αίγυπτος: Με τεστ ταχείας διάγνωσης οι επισκέπτες από χώρες με παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού
Σταθερή αύξηση καταγράφει ο αριθμός των κρουσμάτων από την COVID-19 στην Αίγυπτο κατά τις τελευταίες εβδομάδες

Οι επισκέπτες που φτάνουν στην Αίγυπτο «από χώρες στις οποίες έχουν εντοπιστεί παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού» θα πρέπει να κάνουν τεστ ταχείας διάγνωσης με την άφιξή τους, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 8/5 το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου στην ανακοίνωσή του δεν προσδιορίζει τις χώρες από τις οποίες θα προέρχονται οι επιβάτες που θα κάνουν το 15λεπτο τεστ DNA, το οποίο είναι γνωστό ως ID NOW.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου διευκρινίζει ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες εντός των ξενοδοχείων εξαιρούνται από την εφαρμογή μιας πρόσφατης απαγορευτικής διάταξης που υποχρεώνει τα καταστήματα του κλάδου, τις εμπορικές αγορές, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα, να κλείνουν στις 21:00 (τοπική ώρα) για να μην επηρεαστεί ο τουρισμός.

Η εικόνα της πανδημίας

Σταθερή αύξηση καταγράφει ο αριθμός των κρουσμάτων  από την COVID-19 στην Αίγυπτο κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Αίγυπτος ανέφερε το Σάββατο 8/5 ακόμη 1.125 νέα περιστατικά μόλυνσης και 65 θανάτους, αν και οι ειδικοί δηλώνουν πως οι αριθμοί αυτοί ανταποκρίνονται μόνο σε ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης