Football Talk

Το WhatsApp «έκαψε» τον Γιενς Λέμαν, θύμα ρατσισμού ο Ντένις Αόγκο

Το WhatsApp «έκαψε» τον Γιενς Λέμαν, θύμα ρατσισμού ο Ντένις Αόγκο

Μήνυμα ρατσιστικού περιεχομένου του πρώην διεθνή γκολκίπερ, Γιενς Λέμαν κατά του σχολιαστή, Ντένις Αόγκο, του κόστισε τη θέση στο ΔΣ της Χέρτα Βερολίνου.

Ο Ντένις Αόγκο (έχει Νιγηριανό πατέρα) ολοκλήρωσε τον περασμένο Αύγουστο την καριέρα του, έπειτα από 340 παιχνίδια σε Bundesliga και Zweite Liga, όπως και 12 συμμετοχές στην Εθνική Γερμανίας. Μόλις ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική πορεία του, το συνδρομητικό “Sky” του έκανε πρόταση για τη θέση του σχολιαστή για τους αγώνες του Champions League.

Το περιβόητο μήνυμα

Μεσοβδόμαδα ήταν εν δράσει για τους ημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Την περασμένη Τρίτη (05/05) αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία, η οποία περιελάμβανε ένα μήνυμα που του είχε σταλεί. Αποστολέας ήταν ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας και σχολιαστής του ίδιου καναλιού, Γιενς Λέμαν, ο οποίος μάλλον κατά λάθος το έστειλε στον Αόγκο. «Ο Ντένις είναι ο μαύρος που σας φέρνει τηλεθέαση;», το ρατσιστικό περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο ίδιος ο 34χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Αμβούργου και της Σάλκε το δημοσίευσε άμεσα στα social media, με την πρόταση: «WOW, μιλάς σοβαρά; Το μήνυμα μάλλον δεν πήγαινε προς εμένα». Η συγκεκριμένη φωτογραφία και φυσικά η ατάκα του Λέμαν, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2006 και στο Euro του 2008, βγήκε... οφσάιντ και έχασε το ένα πόστο μετά από το άλλο.

LEHMANN3.jpg

«Τελείωσε» τον Λέμαν η Χέρτα Βερολίνου

Ούτε χρόνο δεν συμπλήρωσε στην πρωτευουσιάνα Χέρτα, ως προσωπικός σύμβουλος του μεγαλοεπενδυτή Lars Windhorst (ιδιοκτήτης της Tennor). Αυτός έδρασε άμεσα και τον απέλυσε. Δεύτερη σερί κακή επιλογή του εκατομμυριούχου στη συγκεκριμένη θέση, μετά από την πρόσληψη του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Συνάμα τα τηλεοπτικά δίκτυα “Sky” και “Sport1” εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι δεν θα κληθεί ξανά ως σχολιαστής αγώνων ο 52χρονος. Ταυτόχρονα το “Sky” στήριξε σε άλλη ανακοίνωση τον Αόγκο, ενώ ο Λέμαν έστειλε μία (τυπική) απολογία μέσω Twitter.
«Σε προσωπικό μήνυμα προς εκείνον δημιουργήθηκε μία αρνητική εντύπωση, για την οποία ζήτησα συγγνώμη από τον Ντένις. Ως πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, χάρη στην οποία ανεβάζει την τηλεθέαση του καναλιού».

Εμείς, πάντως, δεν διαπιστώνουμε ύφος απολογιστικό, σχετικά με τη λέξη, που προκάλεσε το κύμα των αντιδράσεων και θεωρείται ρατσιστική. Ο Αόγκο παραδέχτηκε ότι επικοινώνησε δις ο Λέμαν μαζί του και αποδέχτηκε τη συγγνώμη του, ήτοι επιθυμεί να του δώσει μία: «δεύτερη ευκαιρία».

LEHMANN3_1.jpg

«Πόρτα» και από την πρώτη ομάδα του


Κοσμογυρισμένος ο Γιενς Λέμαν. Τερματοφύλακας σε Σάλκε, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Κορυφαίος γκολκίπερ, ατυχέστατες, ωστόσο, οι εκφράσεις του. Ξέχασε γρήγορα από που ξεκίνησε. Κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει για την ομάδα, όπου έκανε τα πρώτα βήματά του. Η Heisinger SV (περιοχή Έσεν) μάλιστε αντιμετώπισε με καυστικό τρόπο το πρώην... πουλέν της. Σε ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ομάδας στο Facebook κατέληξε: «... και στην περίπτωση που θα το διαβάσεις: Ακόμα κι’ αν στα 40 τελευταία χρόνια, δεν εμφανίστηκες πάνω από τρεις φορές στο γήπεδό μας και μάλλον δεν σε απασχολεί κιόλας, μην μπεις στον κόπο. Η πόρτα του συλλόγου είναι πλέον κλειστή για σένα». Εν θερμώ κίνηση. Πήρε τα δύο λεπτά δόξας του ο μικρός σύλλογος και έπειτα από ένα 48ωρο αναίρεσε την απόφασή του. 

Άλκης Τσαβδαράς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης