Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (ΒοΕ): Δεν αναμένουμε κρίση αφερεγγυότητας μετά την άρση των μέτρων στήριξης

Haldane (ΒοΕ): Δεν αναμένουμε κρίση αφερεγγυότητας μετά την άρση των μέτρων στήριξης
Η κατανομή των εταιρικών xρεών σε μεγάλα χρονικά διαστήματα αυξάνει τις πιθανότητες αυτά να εξυπηρετηθούν επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE Andy Haldane
Σχετικά Άρθρα

Δεν αναμένει να εκδηλωθεί κρίση αφερεγγυότητας και κύμα χρεοκοπιών στις βρετανικές εταιρείες η Τράπεζα τη Αγγλίας (Bank of England – BoE) μετά τον τερματισμό των μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE, Andy Haldane, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.
Μεγάλο μέρος απο τα χρέη που δημιουργηθήκαν πρόσφατα οι εταιρείες κατανέμονται σε μεγάλες χρονικές περιόδους «γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες αυτά τα μπορέσουν να εξοφληθούν και, συνεπώς, οι πιθανότητες εκδήλωσης κύματος πτωχεύσεων δεν αυξάνονται ιδιαίτερα από τα τρέχοντα σχετικά συγκρατημένα επίπεδα», δήλωσε ο Haldane.

Κίνδυνοι

«Αλλά εν τέλει υφίστανται κίνδυνοι εκδήλωσης κύματος αφερεγγυότητας και θα πρέπει να τους εντοπίσουμε», είπε σε μια ομιλία του προς στελέχη επιχειρήσεων, μια ημέρα μετά την θετική αναθεώρηση των της BoE για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021.

Στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι αιτήσεις αφερεγγυότητας στην Αγγλία και την Ουαλία έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 30 και πλέον ετών στις αρχές του 2021, καθώς η κυβερνητική υποστήριξη έδωσε παρείχε σανίδα σωτηρίας στις επιχειρήσεις.

Στο 2%

Ο Haldane είπε επίσης ότι υπήρχαν «σημαντικοί κίνδυνοι» ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να υπερβεί είτε ανοδικά είτε καθοδικά τις τελευταίες προβλέψεις της BoE.
Συμφωνα με αυτές ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον στόχο του 2% σε δύο έως τρία χρόνια, μετά από μια αρχική υπέρβαση τους ποσοστού αυτού καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία ..
«Αυτήν τη στιγμή βλέπουμε αυτούς τους κινδύνους να είναι γενικά συμμετρικοί, αλλά τη ίδια ώρα είναι μείζονες και δεν υπάρχει καμία οδός διαφυγής από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα οικονομικά», δήλωσε ο Haldane.

www.bankingnews.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης